Under My Thumb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Under My Thumb»
AlbumAcid Queen
B-sidePick Me Tonight
Format7"
Artist, bandTina Turner
Utgitt1977
Innspilt1975
Lengde3:22
SpråkEngelsk
PlateselskapUnited Artists
Komponist(er)Keith Richards, Mick Jagger
Låtskriver(e)Mick Jagger, Keith Richards
Produsent(er)Dennie Diante og Spencer Proffer
Plass i kronologi
Whole Lotta Love
(1975)
«Under My Thumb»
Viva La Money
(1978)

«Under My Thumb» er en sang skrevet av Mick Jagger og Keith Richards. Den ble første gang gitt ut på albumet Aftermath i 1966 av The Rolling Stones. Den ble gitt ut på singel i Japan 1968.

Mens The Rollings Stones spilte denne sangen på Altamont-festivalen 1969 ble Meredith Hunter stukket ned av et medlem av Hells Angels etter at det hadde brutt ut et slagsmål mellom Hells Angels og publikum. Hells Angels hadde blitt engasjert som sikkerhetsvakter på festivalen.[1] Hendelsen er fastholdt i dokumentarfilmen Gimme Shelter.

Tina Turner spilte inn sangen og ga den ut på albumet Acid Queen i 1975. Sangen ble gitt ut på singel i 1977.[2] Singelen kom på 80.-plass i Australia.

Musikere[rediger | rediger kilde]

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

Etter at Mick Jagger og Keith Richards ble fengslet for narkotikamisbruk i 1967, spilte The Who inn sangene «Under My Thumb» og «(This Could Be) The Last Time» og ga dem ut som en singel. Meningen var å støtte Jagger og Richards med kausjon, men ironisk nok kom singelen ut samme dag som de ble sluppet fri.

Blind Faith spilte sangen på debutkonserten sin i 1969.

Del Shannon spilte sangen på 1972-samlingen The Del Shannon Anniversary album.

Andre band som har spilt sangen er Pentagram, Streetheart, Social Distortion, Kim Carnes, Sam Kinison, Michael Hutchence, Wayne Gibson og Ministry.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata