Ball of Confusion (That’s What the World is Today)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Ball of Confusion)
Hopp til navigering Hopp til søk
«Ball of Confusion
(That's What the World is Today)»
AlbumGreatest Hits II
B-side«It's Summer»
Format7" single
Artist, bandThe Temptations
Utgitt7. mai 1970
InnspiltHitsville USA (Studio A); 12. og 14. april 1970
SjangerPsychedelic soul
Lengde4:06
PlateselskapGordy
G 7099
Låtskriver(e)Norman Whitfield
Barrett Strong
Produsent(er)Norman Whitfield
Plass i kronologi
«Psychedelic Shack»
(1969)
«Ball of Confusion
(That's What the World is Today)»
«Ungena Za Ulimwengu (Unite the World)»
(1970)

«Ball of Confusion (That's What the World is Today)» er en 1970 hitsingel av The Temptations. Den ble utgitt på Gordy (Motown) plateselskap, og er skrevet av Norman Whitfield og Barrett Strong.

Som den forrige singlen «Psychedelic Shack» begir «Ball of Confusion» seg ut på det psykedeliske, denne gangen med et sterkt politisk budskap. Teksten ramser opp en rekke problemer som rev USA fra hverandre i 1970: Vietnamkrigen, segregering, «white flight», narkotikamisbruk, korrupte politikere, og mer.

Til tross for sine sterke politiske temaer, unngår låten bevisst å antyde en definitiv synspunkt eller en trassig holdning. Dette er fordi Temptations sangen «War», som Norman Whitfield hadde planlagt som en 1970 vår singel, ikke ble utgitt på grunn av Motowns bekymring for sangens direkte standpunkt kunne fremmedgjøre de mer konservative lytterne. Whitfield tok «War» og omarbeidet den som en singel for Gordy soloartist Edwin Starr (for dem ble det en #1 hit), mens han og tekstforfatter Barrett Strong skrev den mer subtile «Ball of Confusion» for The Temptations.

Sangen ble brukt til å forankre 1970 Greatest Hits II LP. Sangen nådde 3.-plass på de amerikanske hitlistene og 2.-plass på den amerikanske R&B-listene .

Tina Turner[rediger | rediger kilde]

Tina Turner spilte inn sangen og ga den ut på singel i 1982.[1] Singelen kom på 5.-plass i Norge. Musikkvideoen ble regissert av David Mallet. Sangen ble også gitt ut på albumet Music of Quality and Distinction Volume One senere samme år.

Referanser[rediger | rediger kilde]