Michael Hutchence

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michael Hutchence
Michael Kelland John Hutchence
Michael-hutchence-INXS-1986.jpg
Michael Hutchence fra INXS
i San Francisco i august 1986
Født22. jan. 1960[1][2][3]Rediger på Wikidata
Sydney, New South Wales, Australia
Død22. nov. 1997[1][2][3]Rediger på Wikidata (37 år)
Double BayRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller, musiker[4], filmskuespiller, komponistRediger på Wikidata
Utdannet ved Davidson High School, North Hollywood High School, King George V SchoolRediger på Wikidata
Partner(e) Paula Yates, Helena Christensen, Kylie MinogueRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata
Gravlagt Forest Lawn Memorial Park, Forest Lawn Memorial ParkRediger på Wikidata
Medlem av INXSRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock, Alternativ rock, New Wave
InstrumentVokalist
Aktive år1977–1997
PlateselskapAtco/Atlantic
Epic
Mercury
V2
Warner
IMDbIMDb

Michael Kelland John Hutchence (født 22. januar 1960 i Sydney i New South Wales, død 22. november 1997 i Sydney i New South Wales) var en australsk musiker og skuespiller. Han var grunnlegger, vokalist og låtskriver for rockebandet INXS fra 1977 og til sin død i 1997. Hutchence var et medlem av den kortlivede poprock-gruppa Max Q og innspilte solomateriale som først ble utgitt etter hans død. Han var skuespiller i filmene Dogs in Space (1986) og Frankenstein Unbound (1990). I henhold til rockehistorikeren Ian McFarlane var «Hutchence den arketypiske showmannen i rocken. Han utsonderte en åpen seksuell, macho-kulhet med sine strømmende lokker, og smidige og overstrømmende bevegelser på scenen.»[5] Ved prisutdelingen i 1991 ved BRIT Awards vant Hutchence prisen som «beste internasjonale artist» samtidig som INXS vant den beslektede prisen for musikkgrupper.

Hans private liv ble ofte omtalt i australsk og internasjonale presse med en rekke av kjærlighetsaffærer med kjente skuespillere, modeller og sangere. Hutchences forhold til den britiske TV-personligheten Paula Yates begynte mens hun fortsatt var gift med musikeren og organisatoren for Live Aid, Bob Geldof. Hutchence og Yates fikk en datter sammen i 1996 rett etter at hun hadde skilt seg fra Geldof. Hutchences død i 1997 ble forklart av likskuemannen i New South Wales som et resultat av selvmord. Familien og Yates forteller at Hutchences etter en hodeskade hadde vært deprimert og at han selv hadde sagt han ikke fikk noen glede av å opptre med begrensede ressurser, dette blir sett på som årsak til selvmordet. I 2000 døde Yates av en overdose med heroin og deres datter ble plassert i Geldofs omsorg sammen med hennes halvsøstre.

Vokalisten i Smashing Pumpkins, Billy Corgan, skrev kort tid etter sangen «Shame» om Michael Hutchence. Teksten var et rett og slett et dikt, om hva Corgan ville ha sagt til ham før han døde. «Shame» er å finne på Adore, som ble utgitt i juni 1998. Noen år senere skrev Bono fra U2 også sangen «Stuck in A Moment You Can't Get Out Of» om Hutchence.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Find a Grave, oppført som Michael Kelland Hutchence, Find a Grave 4525, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Find a Grave, oppført som Michael Kelland Hutchence, Find a Grave 2174, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 23. juni 2015[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ McFarlane, Ian: oppslagsord 'INXS'.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)