Tradisjonell metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tradisjonell metal er et begrep som har oppstått i nyere tid for å beskrive musikk som er tro til den klassiske formen for heavy metal som oppsto på 1970- og 1980-årene. Tradisjonell metal har også blitt en samlebetegnelse for band etablert etter 2010 som spiller metal av denne typen. De nyere bandene betegnes også som New Wave Of Traditional Heavy Metal forkortet NWOTHM. Band innen sjangeren er for eksempel Wytch Hazel, Traveler, Dracula og Enforcer, for å nevne noen.

Etablerte band som kan betegnes som tradisjonell metal hadde sin storhetstid på 1980-tallet. Band som for eksempel Iron Maiden, Def Leppard, Judas Priest og Saxon hadde sine store gjennombrudd sent i 1970-årene og tidlig i 1980-årene, og flere av de opprinnelige bandene er fremdeles aktive.

Også band som ikke spiller den «tradisjonelle» formen for heavy metal passer under betegnelsen heavy metal, derfor brukes ikke tradisjonell metal nødvendigvis om alle heavy metal-band som ikke tilhører en undersjanger. Et eksempel på dette kan være Metallicas 1990-talls-musikk.

Moderne heavy metal kan skille seg veldig fra den tradisjonelle heavy metal-stilen og det er derfor viktig å skille disse undersjangerne fra hverandre. Moderne heavy metal er gjerne tyngre og voldsommere enn tradisjonell heavy metal, som ofte har mer melodiske låter. Eksempler på moderne heavy metal band er White Zombie, Fear Factory, Meshuggah og Lamb of God.

Tradisjonelle metal-band[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]