Hopp til innhold

New Wave of American Heavy Metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

New Wave of American Heavy Metal (NWOAHM) (direkte oversatt, «den nye bølgen med amerikansk heavy metal») er et begrep som av mange brukes hovedsakelig om krysningen av hardcore punk med thrash, death og heavy metal på slutten av 80-tallet og til midten av 90-tallet. NWOAHM regnes ikke som en sjanger, men en bølge av nye band kastet seg på de nye stilartene.

Den ene sjangeren de skapte var metalcore og det første kjente bandet var Breakdown fra New York. Andre metalcore-band fra da bølgen startet er bl.a. Integrity, Maximum Penalty, Leeway, Biohazard, Madball, Judge og Raw Deal.

Groove metal ble også utviklet i denne perioden. Bandet Exhorder var det første heavy metal-bandet til å lage thrash metal med en mer fengende og «groovy» stil, som senere inspirerte bl.a. Pantera til å legge om stilen sin. Sammen med Pantera ble Machine Head og White Zombie ledende i sjangeren.

Sludge metal kombinerte doom metal med hardcore punk.

På midten av 90-tallet fikk musikkverden besøk av en elsket og hatet musikksjanger, som i likhet med metalcore (bare i sterkere grad) ikke er allment akseptert som heavy metal. Denne sjangeren er nu metal og er en slags sammensmelting av heavy metal og/eller pop, funk rock, industrial metal, hiphop, elektronisk musikk og groove metal.

Autoritetsdata