Kristen heavy metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kristen heavy metal (også kjent som white metal og christian metal) er heavy metal-musikk med kristne tekster. Musikken kan være en hvilken som helst form for metal med kristne tekster, og regnes ikke som en egen musikksjanger ettersom det kun er tekstene som avgjør.

Hard rock-bandene Resurrection Band (stiftet i 1972) og Jerusalem (stiftet i 1975) var to av de første bandene i sin sjanger til å ha fokus på kristne verdier i tekstene sine. Det var riktig nok ikke før heavy metal/hard rock-bandet Stryper slo gjennom, at det ble populært med kristne sangtekster i hard rock og heavy metal.

Noen kjente kristne heavy metal-band inkluderer Barren cross, Impellitteri, Saviour Machine, Mortification, Trouble, Paramaecium og Believer i tillegg til metalcore-bandene As I Lay Dying, Still Remains og Underoath. I Norge er Antestor og Bærumsbandet Extol og det mest kjente av sitt slag.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Crystal Clear app kguitar.pngDenne heavy metal-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.