Tradisjonell metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Tradisjonell heavy metal)
Hopp til navigering Hopp til søk

Tradisjonell metal, også kjent som 70/80-talls heavy metal, er en beskrivelse på heavy metal-band som lager musikk de fleste kjenner som «heavy metal», i stil med sjangeren slik den oppstod på 1970-tallet, og som var på sitt mest populære utover 1980-tallet. Tradisjonell metal, eller 70/80-talls metal, regnes ofte som den originale formen for heavy metal.

Men også band som ikke spiller den «tradisjonelle» formen for heavy metal passer under betegnelsen heavy metal, derfor brukes ikke tradisjonell metal nødvendigvis om alle heavy metal-band som ikke tilhører en undersjanger. Et eksempel på dette kan være Metallicas 1990-talls-musikk.

Moderne heavy metal er det heavy metal har utviklet seg til og det den er idag. Denne skiller seg veldig fra den tradisjonelle heavy metal-stilen og det er derfor viktig å skille disse undersjangerne fra hverandre. Moderne heavy metal er gjerne mer «heavy», eller tungt og voldsomt enn tradisjonell heavy metal, som har mer fengende og myke låter. Tilhengere av Tradisjonell heavy metal ser ofte ned på den moderne heavy metal stilen. Eksempler på moderne heavy metal band er White Zombie, Immortal, Darkthrone, Satyricon, Mayhem, Burzum og Emperor. Hvis man sammenlikner denne type musikk med tradisjonell 70/80-talls heavy metal, vil man fort merke en stor forskjell, både vokalt og instrumentalt. Nedenfor er det nevnt en del av de mest kjente 70/80-talls heavy metal-bandene som alle var med på å forme den tradisjonelle heavy metal stilen.

Tradisjonelle metal-band[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Heavy metalstubbDenne heavy metal-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.