Trønderbilene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Buss fra TrønderBilene.

TrønderBilene as er et selskap som driver med kollektivtrafikk, godstransport og verksteddrift i ruteområdet i Nord- og Sør-Trøndelag samt Hedmark. Selskapet har hovedkontor i Levanger, med avdelingskontorer en rekke steder rundt om i ruteområdet.

Historikk[rediger | rediger kilde]

TrønderBilene viderefører den person- og godstrafikken som det tidligere Fylkesbilene i Nord-Trøndelag hadde, og dessuten busstrafikken fra tidligere Fosen Trafikklag. TrønderBilene eier 73,9 % av Gauldal Billag (Røros kommune eier de resterende 26,1 %) samt 22,7 % av Namsos Trafikkselskap. I 2011 ble Torghatten ASA eneaksjonær i selskapet da de kjøpte opp de gjenværende aksjene eid av Nord-Trøndelag fylkeskommune.[1]

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

TrønderBilene driver i dag rutetrafikk med buss i store deler av Nord-Trøndelag samt deler av Sør-Trøndelag, deriblant på Fosen, Hitra, Frøya og i Trondheim (sistnevte på oppdrag fra AtB). I tillegg kommer turbusskjøring og betydelig godstrafikk, spesielt langtransport i regi av Schenker (tidl. Linjegods). Selskapet har også verksteder i Steinkjer, Namsos, Åfjord, Støren og på Røros.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Matti Riesto (11. juni 2011). «Kjøper opp busselskap». Brønnøysunds Avis. Besøkt 2. februar 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]