Willy Oftedals Ærespris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Willy Oftedals Ærespris
Willy-oftedals-aerespris-logo.png
Født16. april 2010 (9 år)
Nettstedwww.willyoftedal.no


Willy Oftedals Ærespris blir delt ut av Rock Mot Rus og organisasjonen Rock Mot Rus-Venner hvert år, så fremst det blir funnet egnede kandidater til prisen. Prisen består av en bronsjestatuett (kalt Willy-statuetten), 5 000 kroner og et diplom. Prisen blir delt ut hvert år under Rock Mot Rus-festivalen på Andenes i Nordland. Det kan nomineres maksimalt tre personer, lag eller foreninger hvert år.

Willy Oftedals Ærespris er en nasjonal pris, som ble delt ut for første gang i 2011, til minne om Willy Oftedal som var festivalsjef og primus motor i Rock Mot Rus i 28 år. Han hadde en enestående posisjon blant unge musikere i Nord-Norge spesielt, men også i andre landsdeler – i tillegg til at han røktet og utviklet Rock Mot Rus-festivalen fra å være en liten, regional rockemønstring, til å bli den viktigste arenaen for «amatørband» i landet, og den største rusfrie festivalen i landet. Den første vinneren ble Reidulf Solbakken[1] fra Harstad, for sitt arbeid for ungdom og unge musikere gjennom flere tiår.

Statutter for Willy Oftedals Ærespris[rediger | rediger kilde]

  1. Willy Oftedals Ærespris skal bestå av en bronsjestatuett, et diplom og en pengesum pålydende 5.000 kroner. Den utdeles én gang per år, så fremt det finnes verdige kandidater. Finnes det ikke verdige kandidater kan styret beslutte å ikke dele ut prisen det året.
  1. Willy Oftedals Ærespris kan tildeles enkeltpersoner og lag og foreninger (sammenslutninger), og forslag på kandidater kan fremmes av de som måtte ønske det. Styret i Rock Mot Rus er derimot suveren i sine beslutninger, og kan velge å avise kandidater de ikke finner egnet. Styret kan også fremme egne kandidater i møtet.
  2. Prisen kan utdeles til personer som har gjort en aktiv innsats for ungdom, unge musikere, eller – aller helst – en kombinasjon av de to tingene.
  3. Rock Mot Rus-styrets vedtak skal være begrunnet. Vedtaket er endelig, og er ikke gjenstand for prøving.
  4. Tildeling av prisen skal skje under Rock Mot Rus-festivalen på Andenes.
  5. Med mindre det foreligger svært spesielle omstendigheter skal Willy Oftedals Ærespris kun utdeles til samme person, lag eller forening (sammenslutning) én gang. Styret i Rock Mot Rus står fritt til å gjøre unntak i de tilfeller de finner det naturlig og nødvendig.
  6. Endringer i statuttene kan gjøres av styret i Rock Mot Rus.

Prisvinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Offisiell side: www.willyoftedal.no