Tom Ottar Andreassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tom Ottar Andreassen
Født19. august 1963Rediger på Wikidata (57 år)
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Tom Ottar Andreassen (født 19. august 1963 i Moelv) er en norsk fløytist, filharmoniker, kammermusiker, dirigent og musikkpedagog. Høsten 2014 ble han alternerende solofløytist i Oslo Filharmoniske Orkester. Debutkonserten fant sted 1995 i Universitetets aula med et sammensatt orkester under ledelse av Antonio Papano og med Rikskonsertenes debutstøtte. Han er professor ved Norges musikkhøgskole siden 1. august 2009 og var knyttet til Barratt Due musikkinstitutts høgskoleavdeling i tidsrommet 1994 - 2014. Andreassen er solofløytist i Kringkastingsorkestret 1994 - 2014 og 1. fløytist i Det Norske Kammerorkester siden 1986.

Han har studert med Torkil Bye og Ørnulf Gulbransen i Oslo samt Andreas Blau i Berlin og Auréle Nicolet i Basel. Foruten å være solofløytist i Oslo Filharmoniske Orkester og i Det norske kammerorkester er han en hyppig gjest som solofløytist i Den norske Opera i Oslo og i Oslo Sinfonietta samt nordiske symfoniorkestre. Han har blant annet vært instruktør for Ungdomssymfonikerne og Valdres Sommersymfoni.

Andreassen har spilt kammermusikk i blant annet Wigmore Hall og gjestet orkestre som WDR Sinfonieorchester i Köln og Stuttgart Philharmoniker. Han har også vært knyttet til Malaysian Philharmonic Orchestra som solofløytist ved en rekke prosjekter. Han er bror av organisten Roger Andreassen.

Karrière[rediger | rediger kilde]

  • Høstsesongen 1983 vikar som fløytist i Den norske Operas orkester
  • Vårsesongen 1984 alternerende solofløytist i Bergen Filharmoniske Orkester.
  • 1984–1994 alternerende solofløytist og deretter solofløytist i Den norske Operas orkester.
  • Fra 1986 solofløytist i Det norske kammerorkester.
  • 1994 - 2014 solofløytist i Kringkastingsorkestret.
  • 1994 - 2014 fløytelærer ved Barratt Dues høgskoleavdeling – fra 2007 førsteamanuensis, fra 2009 professor
  • Fra 2009 professor i fløyte ved Norges musikkhøgskole
  • Fra 2014 solofløytist (alternerende) i Oslo Filharmoniske Orkester

Han har medvirket ved et høyt antall plateinnspillinger som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Blant annet har han spilt inn Yngve Slettholms fløytekonsert Possible Selections med Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av Christian Eggen. Regelmessig medvirker han ved Risør Kammermusikkfest , Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen, Stavanger internasjonale kammermusikkfestival, Festspillene i Vestfold og Festspillene i Elverum foruten ved Ultimafestivalen.

Også som dirigent er Tom Ottar Andreassen aktiv i mindre utstrekning. Fra 2006 til 2010 var han musikalsk leder for Moelv Musikkforening. Han har ledet Det Norske Blåseensemble i Halden og Forsvarets Musikkorps i Harstad ved flere anledninger med verk av Mozart og Richard Strauss på programmet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]