Tom Clancy's Rainbow Six: Rogue Spear

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tom Clancy's Rainbow Six: Rogue Spear
UtviklerRed Storm Entertainment
UtgiverUbisoft (Norge)
Red Storm Entertainment (USA)
KomponistBill Brown
SerieRainbow Six
PlattformWindows, Macintosh, PlayStation, Dreamcast
Utgivelse22. september 1999 (Windows)
2000 (Macintosh, Dreamcast)
2001 (PlayStation)
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense16 år
Format1 x CD-ROM

Tom Clancy's Rainbow Six: Rogue Spear er et taktisk skytespill utviklet av Red Storm Entertainment, utgitt til Windows høsten 1999, og senere til Mac OS, PlayStation og Dreamcast. Rogue Spear er den første oppfølgeren til det populære Tom Clancy's Rainbow Six, og begge spillene er basert på en bok av den amerikanske forfatteren Tom Clancy, Rainbow Six.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

I Rainbow Six: Rogue Spear skal spilleren lede et internasjonalt lag antiterrorister. Spilleren får planlegge oppdragene, og utføre dem i førsteperson. I løpet av utførelsen kan spilleren hoppe mellom å være hvem som helst i laget.

Rogue Spear tar i bruk en noe oppgradert versjon av spillmotoren brukt i Rainbow Six, og kan slik ses på som en omfattende utvidelsespakke til forgjengeren. Men Rogue Spear har en like omfattende mengde oppdrag, med en egen historie, og en mengde nye våpen. Flere aspekter ved spillet er endret, og nye aspekter, som snikskytteroppdrag, er introdusert. Flerspillerdelen av spillet er sterkt utvidet i forhold til Rainbow Six.

Utvidelsespakker[rediger | rediger kilde]

To utvidelsespakker ble gitt ut til Windows-versjonen av spillet:

  • Rainbow Six: Rogue Spear: Urban Operations

Urban Operations ble utgitt den 4. april 2000, og inneholdt åtte nye oppdrag, i tillegg til fem oppdrag fra det gamle Rainbow Six. Utvidelsen introduserte også fire nye våpen.

  • Rainbow Six: Rogue Spear: Black Thorn

Black Thorn ble utgitt den 15. september 2001, og inneholdt ni nye enspilleroppdrag, og 6 nye flerspilleroppdrag. I tillegg til ti nye våpen, introduserte Black Thorn et nytt modus i flerspillerspill, Lone Wolf.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]