Thomas Andrews

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Thomas Andrews

Thomas Andrews (født 7. februar 1873, død 15. april 1912) var administrerende direktør i Harland and Wolff, selskapet som bygget RMS «Titanic». Han hadde tegnet Titanic, og kjente alle detaljene på skipet. På jomfruturen var han med for å kontrollere at alt var som det skulle på skipet og noterte ned feil og mangler.

Da Titanic sank, visste han bedre enn noen annen hvor fort skipet ville gå ned. Han oppfordret derfor så mange som mulig til å ta på seg redningsvester og gå i livbåtene. Men hva som hendte med ham selv, var det ingen som visste. Noen sier at de så ham i røykesalongen på 1. klasse, og andre sier de så ham kaste ned stoler til de som lå i vannet så de skulle ha noe å flyte på.

Født 7.februar 1873 i Comber i county Down i dagens Nord-Irland. Bosted: Windsow Avenue, Belfast i dagens Nord-Irland. Var gift med: Helen Reilly Barbour 24.juni 1908. Helen døde 22.august 1966. Barn: Elizabeth, født i 1910. Både kone og datter var hjemme i Belfast da Titanic seilte mot New York. Ombord på titanic var han passasjer på 1. klasse med billett nr 112050 og bodde på lugar nr A36.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Encyclopedia Titanica