James Paul Moody

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
James Paul Moody
Født21. aug. 1887[1]Rediger på Wikidata
Scarborough
Død15. apr. 1912[1]Rediger på Wikidata (24 år)
Nord-Atlanteren[1]
BeskjeftigelseSjømann Rediger på Wikidata
NasjonalitetDet forente kongerike Storbritannia og Irland

James Paul Moody (født 21. august 1887 i Scarborough i North Yorkshire, død 15. april 1912 i Atlanterhavet etter RMS «Titanic»s forlis) var sjettestyrmann om bord RMS «Titanic» under jomfruturen i april 1912 og den eneste underoffiseren som omkom.

Lite er kjent om Moodys oppvekst. Han ble født i Scarborough i England og var sønnen til John Henry Moody og Evelyn Louis Lammin. Han dro til sjøs da han var 14 år og ble senere ansatt i skipsrederiet White Star Line. Han tjenestegjorde på RMS «Oceanic» og ble senere styrmann på «Titanic».

RMS «Titanic»[rediger | rediger kilde]

Moody spilte en viktig rolle under «Titanic»s forlis. Han var den første som snakket med utkikksmannen Frederick Fleet etter at han hadde ringt i nødtelefonen for å rapportere om et isfjell. Moody skulle også ha ansvaret for livbåt nr. 12, 14 og 16. Dødsårsaken er ukjent, men flere historikere tror at han, i likhet med mange andre, døde av hypotermi i Atlanterhavet.

Moody har fått et eget minnesmerke i Woodland Cemetery i Scarborough med et innskrevet sitat fra Bibelen: «Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet sitt for sine venner.» (Joh. 15:13, Bibel 2000).

Skildringer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Encyclopedia Titanica[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]