Theodor Kettmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Theodor Kettmann
Født27. nov. 1938[1]Rediger på Wikidata (85 år)
Ankum
BeskjeftigelseKatolsk prest (1964–), katolsk biskop (1979–) Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetTyskland

Theodor Kettmann (født 27. november 1938 i Besten ved Ankum i Tyskland) er en tysk katolsk prelat og emeritert hjelpebiskop i Osnabrück.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Etter Abitur fra gymnasiet i Cloppenburg studerte Theodor Kettmann teologi og filosofi i Frankfurt am Main og i Münster, og ble presteviet for bispedømmet Osnabrück den 1. februar 1964 av biskop Helmut Hermann Wittler. Deretter arbeidet han i sjelesorgen i Hamburg og i Fürstenau.

Hjelpebiskop i Osnabrück[rediger | rediger kilde]

Han ble utnevnt til titulærbiskop av Busiris og hjelpebiskop i Osnabrück i 1978 i en alder av 40 år. Han ble bispeviet den 18. februar 1979 i katedralen i Osnabrück av biskop Wittler; medkonsekratorer var Osnabrücks hjelpebiskop Karl-August Siegel og Münsters hjelpebiskop Max Georg Freiherr von Twickel.

Theodor Kettmann var biskoppelig vikar i bispedømmet Osnabrück, ansvarlig for feltene Caritas og sosiale tjenester samt for opplæringen av de permanente diakonert. Under vakansen mellom biskopene Ludwig Averkamp og Franz-Josef Bode i 1995 ledet han bispedømmet som bispedømmeadministrator i elleve måneder. Han var formann for bispedømmet Osnabrücks Caritas, og medlem av kommisjonene for ekteskap og familie og for veldedige spørsmål i Den tyske bispekonferanse.

Den 30. november 2011 innvilget pave Benedikt XVI Theodor Kettmanns avskjedssøknad av helsemessige årsaker. Han var da 73 år gammel. Imidlertid fortsatte han å tjene i bispedømmet Osnabrück til hans etterfølger Johannes Wübbe tiltrådte.[2]

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Catholic-Hierarchy.org, katolsk hierarki ID kettmann, www.catholic-hierarchy.org, besøkt 13. juni 2020[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Artikel zum Rücktrittsgesuch Kettmanns, Neue Osnabrücker Zeitung, abgerufen am 6. januar 2013
  3. ^ www.catholic-hierarchy.org kettmann, lest 13. mars 2023