The Freddie Mercury Tribute Concert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Freddie Mercury Tribute Concert var en konsert til minne om Queens vokalist Freddie Mercury, som døde av aids 24. november 1991. Den ble holdt på Wembley stadion i London 20. april 1992. Alle konsertens inntekter gikk til The Mercury Phoenix Trust.

I februar 1992 annonserte Brian May og Roger Taylor på de årlige BRIT Awards at de skulle ha en friluftskonsert til minne om Freddie Mercurys liv. 72 000 billetter ble utsolgt på billettsalget neste dag, på bare seks timer, selv om ingen visste hvem andre enn Queen som skulle spille.

Denne opptredenen markerte bassist John Deacons siste opptreden med bandet.

Hjemmeutgivelser[rediger | rediger kilde]

I april 2002 ble den andre halvdelen av konserten utgitt på DVD, og gikk rett inn på førsteplass på listene i Storbritannia. Robert Plant spilte «Innuendo» på konserten, men ville ikke la det være med på DVD-en fordi han følte at det var så dårlig, og folk var enige.

Den 2. september 2013 ble konserten gjenutgitt på DVD og Blu-Ray. I likhet med den tidligere VHS-utgivelsen, ble «Love of My Life» og «More Than Words» av Extreme, «Let's Get Rocked» og «Animal» av Def Leppard, samt Spinal Tap, U2 og Mango Groove fra åpningssegmentet ikke inkludert. Det samme gjaldt også Robert Plants «Innuendo» fra den andre halvdelen.

Opptredener[rediger | rediger kilde]

Uten Queen[rediger | rediger kilde]

Med Queen[rediger | rediger kilde]