Love of My Life

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
«Love of My Life»
Sang med Queen
Album A Night at the Opera
Artist, band Queen
Utgitt 21. november 1975
Innspilt August-november 1975
Sjanger Soft rock, art rock
Lengde 3:39
Plateselskap EMI
Låtskriver(e) Freddie Mercury
«Love of My Life»
Singel med Queen
Album Live Killers
B-side «Now I'm Here»
Artist, band Queen
Utgitt 29. juni 1979
Innspilt 2. februar 1979
Festhalle, Frankfurt am Main
Sjanger Soft rock, art rock
Lengde 3:43
Plateselskap EMI
Låtskriver(e) Freddie Mercury
Plass i kronologi
«Jealousy»
(1979)
«Love of My Life» «Crazy Little Thing Called Love»
(1980)

«Love of My Life» er en pianoballade av det britiske rockebandet Queen fra plata A Night at the Opera. I sangen spiller vokalist Freddie Mercury piano, mens gitarist Brian May spiller harpe og gitar. På plata flyter foregående sang, «The Prophet's Song» inn i denne, men de to ble aldri spilt sammen på en konsert. Mercury skrev sangen til sin kjæreste, som han også regnet som sin eneste ekte venn.

Når sangen ble spilt live, spilte May akustisk gitar, mens Mercury ville få publikum til å synge med. Sangen var så populær på konserter at Mercury ofte ville slutte å synge helt, og lot publikum ta over helt, noe som oppmuntra bandet til å skrive sanger som «We Will Rock You» og «Radio Ga Ga» med publikumsdeltakelse i minne. Sangen var ekstra populær under konserter Sør-Amerika, noe som gjorde at bandet utga liveversjonen fra Live Killers som en singel der, og denne toppet salgslistene i Argentina og Brasil.

Live-versjoner av sangen finnes på platene Live Killers, Queen Rock Montreal, Live at Wembley '86 og Queen on Fire - Live at the Bowl.