Teenage Mutant Ninja Turtles (2007)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Teenage Mutant Ninja Turtles
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA:
23. mars, 2007
Canada:
23. mars, 2007
Storbritannia:
23. mars, 2007
Australia:
5. april, 2007
New Zealand:
4. april, 2007
Italia:
22. juli, 2007
Japan:
8. februar, 2008 (DVD)
Bak kamera
Foran kamera
MedvirkendeChris Evans
Sarah Michelle Gellar
Mako Iwamatsu
Kevin Smith
Patrick Stewart
Zhang Ziyi
Mitchell Whitfield
James Arnold Taylor
Mikey Kelley
Nolan North
Laurence Fishburne
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Teenage Mutant Ninja Turtles er en amerikansk animasjonsfilm fra 2007. Den er en løs oppfølger til de tre første "live-action" Turtlesfilmene som ble laget i perioden 1990-1993.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

For 3 000 år siden åpnet en krigsherre ved navn Yaotl en portal til et parallelt univers. Portalen gir Yaotl udødelighet, men den frigjør også 13 udødelige monstre som ødelegger hæren hans. I nåtiden har Teenage Mutant Ninja Turtles vokst fra hverandre etter å ha beseiret deres tidligere fiender. Master Splinter har sendt Leonardo til Mellom-Amerika for å få trening, og han beskytter en landsby mot banditter. Donatello arbeider som IT-spesialist, Michelangelo er bursdagsfest-underholder kalt "Cowabunga Carl" og Raphael fortsetter å bekjempe kriminalitet om natten som en maskert superhelt kjent som Nightwatcher, som han holder hemmelig for sin familie og venner. Turtles-gjengen sin gamle venn April O'Neil driver nå et rederi som oppdager og skaffer relikvier for samlere, assistert av kjæresten hennes, Casey Jones.

April reiser til Mellom-Amerika for en jobb. Hun finner Leo og forteller ham at brødrene hans har drevet fra hverandre. Hun vender deretter tilbake til New York City med en statue for en velstående tycoon Max Winters. Leo kommer også tilbake, og April og Casey leverer statuen til Winters. Winters ansetter Shredders sin tidligere nestkommanderende, Karai og hennes gjeng Foot Clan for å lete over byen etter de 13 monstrene før portalen åpnes igjen. Winters, som faktisk er Yaotl, gjen-oppretter sine tidligere generaler ved hjelp av teknologi skapt av firmaet hans.

Leo gjenforenes med Splinter og brødrene hans. Men Splinter forbyr Ninja Turtles å bekjempe kriminalitet til de kan fungere som et team igjen. De møter et av de 13 skapningene: Bigfoot. Gjengen havner i slåsskamp mot Bigfoot, noe som går mot Leonardo og Splinters ordre, og havner også i konflikt med Foot Clan i prosessen. Når Turtles og Foot Clan slåss, blir en flyktende Bigfoot tatt av generalene. Dagen etter ser Splinter på nyhetene om alle ødeleggelsene etter slaget, og irettesetter dem for å ha vært ulydige mot ham. Raphael besøker senere Casey, og de møter Vampire Succubor, en annen av monstrene. Raphael slutter snart fra hele teamet, og etterforsker videre på egen hånd. Leo, Donnie og Mikey planlegger deres neste trekk, og Donatello oppdager hvor neste portal kommer til å åpne.

Etter at 11 monstre er fanget, setter general Aguila spørsmålstegn ved Yaotls planer for dem og for portalen. Yaotl avslører at han ønsker å bryte sine generaler fra forbannelsen som holder dem i live. Generalene konspirerer om å forråde Yaotl, og de ønsker å forbli udødelige. Generalene kidnapper Leo, og har til hensikt å erstatte ham med det 13. savnede dyret. Når portalen åpnes, oppdager Yaotl forræderiet fra generalene. Generalene avslører at de har tenkt å bruke portalen til å hente inn flere monstre for å erobre hele verden. Skilpaddene må derfor hindre disse planene, samtidig som de må slåss mot den udødelige Yaotl.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Role Skuespiller
Forteller Ove Christian Owe
Leonardo Lars Berteig Andersen
Raphael/Nattevakten Christoffer Staib
Michelangelo Erik Skøld
Donatello Benjamin Helstad
Splinter Harald Mæle
April O'Neil Emilie Christensen
Casey Jones Kristoffer Hoenvoll
Max Winters Christian Skolmen
Karai Marian Aas Hansen
General Augila Roy Markussen
General Gato Tommy Karlsen
General Serpiente

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata