Slovakias flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Slovakias flagg
Når det slovakiske flagget henger vertikalt skal våpenskjoldet roteres slik som på bildet. Heist riktig skal det hvite feltet være ytterst på flaggstangen, og dette bildet viser dermed et flagg som ikke er korrekt heist.

Det nåværende slovakiske flagg ble antatt av Slovakias konstitusjon, som ble satt ikraft 3. september 1992. Fargene i flagget, rødt, hvitt og blått, er felles med flere andre slaviske land.

Slovakias flagg med tilsvarende form, men med et annet skjold, kan en i historien se helt tilbake til revolusjonsåret 1848, da en minoritet av slovaker var i konflikt med ungarere. Det ble også brukt uoffisielt i Tsjekkoslovakia før andre verdenskrig, av Den slovakiske republikk under krigen, og ble 1. mars 1990 tatt i bruk, uten våpenskjoldet, som Slovakias flagg innen Tsjekkoslovakia. Siden det slovakiske flagget uten våpenskjold er identisk med det russiske flagget, og også ligner Slovenias flagg, ble våpenskjoldet lagt til ved konstitusjonen i september 1992. En detaljert lov om flaggbruk i Slovakia kom i februar 1993