Save the Last Dance

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Save the Last Dance
Generell informasjon
SjangerRomantisk drama
Utgivelsesår2001
Prod.landUSA
Lengde112 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørThomas Carter
Produsent
  • Robert W. Cort
  • David Madden
Manusforfatter
Basert påEn historie 
av Duane Adler
MusikkMark Isham
SjeffotografRobbie Greenberg
Klipp
Foran kamera
Medvirkende
Prod.selskapParamount Pictures
Premiere
  • 12. januar 2001 (2001-01-12)
Eksterne lenker

Save the Last Dance er en amerikansk film produsert av MTV Films og utgitt av Paramount Pictures. Filmen er regissert av Thomas Carter og manuset ble skrevet av Duane Adler og Cheryl Edwards.

Filmen handler om de unge tenåringene Sara Johnson (Julia Stiles) og Derek Reyonolds (Sean Patrick Thomas) som samarbeider om å gjøre Stiles klar til en danse-audition. Filmen ble utgitt 12. januar 2001, og en oppfølger Save the Last Dance 2 kom ut i 2006.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sara Johnson, en lovende danservideregående skole i en forstad til Chicago, håper å bli tatt opp til å studere ved den prestisje-fulle Juilliard School, og hun inviterer moren sin til å se på en viktig audition. Men Sara mislykkes på audition, og oppdager at moren hennes ble drept i en bilulykke før hun kom frem til datterens audition. Sara blir ødelagt av skyldfølelse, og gir opp all ballett. Hun flytter inn hos sin far, Roy, og begynner ved en ny skole i Chicago.

Faren hennes er en jazz-musiker som spiller trompet, og vanligvis spiller ved forskjellige nattklubber. På sin nye skole er Sara bare en av en håndfull hvite studenter. Men blir raskt venn med Chenille, en enslig tenåringsmor som har problemer med en tidligere kjæreste, Kenny. Chenille inviterer Sara til en danseklubb som heter STEPPS, hvor hun får sin første opplevelse av å danse til hiphop. På STEPPS danser Sara sammen med broren til Chenille, Derek, en student som drømmer om å begynne ved Georgetown University. Derek hjelper Sara med å utvikle ferdighetene hennes ved å innlemme mer hiphop i stilen hennes, og senere forbløffer hun de andre studentene med sin nye dans. Derek`s eks-kjæreste Nikki forstyrrer dem, og begynner å danse med Derek. Sara trekker seg tilbake til baren.

Etter å ha oppnådd drømmen om å bli akseptert ved Georgetown University, overbeviser Derek henne om å følge hennes drøm om Juilliard. Etter hvert begynner Sara og Derek et forhold. Ved skolen starter Nikki, Derek`s misunnelige eks-kjæreste, en slåsskamp med Sara. Chenille forteller at hun kan forstå Nikki`s bitterhet fordi Sara, en hvit jente, blir sett på som å "stjele" en av de anstendige svarte guttene ved skolen. Vennskapet til Sara og Chenille blir anstrengt, og Sara bestemmer seg for å slå opp med Derek. I mellomtiden har Derek en avtale med vennen Malakai, som er sterkt involvert i en gjeng som Derek forsøker å forlate. Derek aksepterer Malakai`s forespørsel om hjelp til å gjennomføre kriminell aktivitet som skal finne sted samtidig med Sara`s audition for å prøve igjen med Juilliard.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]