Juste Debout

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Semifinale i Juste Debout Scandinavia 2008.

Juste Debout («bare oppestående») er en årlig dansekonkurranse som er grunnlagt i Frankrike og fokuserer på oppestående street dance-stiler. De fire hovedkategoriene er newstyle hiphop, house, locking og popping.

Juste Debout ble holdt for første gang i 2002 i Paris i Frankrike, og har siden da blitt holdt der hvert år rundt februar. Hovedarrangementene på Juste Debout består av to mot to battles der danserne jobber som et lag for å prøve å utkonkurrere det motsatte paret i en spesifikk dansestil-kategori. Musikken blir valgt av Juste Debouts DJs og danserne blir ikke fortalt hvilke sanger som blir brukt på forhånd. Utenom battles, inkluderer også Juste Debout-arrangementene en god del opptredener fra både dommere og inviterte gjester.

Juste Debout 2011 ble holdt 13. mars på Bercy stadion i Paris. Les Twins fra Frankrike vant newstyle hiphop-kategorien, Toyin & Tasha vant house-kategorien, Ch-Thkoo vant popping-kategorien og Hurricane & Firelock vant locking-kategorien. Samtidig var Andreas vinneren av den eksperimentelle kategorien, og Mathias var vinneren av toprock-kategorien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]