Take the Lead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Take the lead
Generell informasjon
SjangerDrama/Musikk
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørLiz Friedlander
ManusforfatterDianne Housten
MusikkAaron Zigman, Swizz Beatz
Foran kamera
MedvirkendeAntonio Banderas, Rob Brown, Yaya DaCosta, Alfre Woodard
Prod.selskapNew Line Cinema
Eksterne lenker

Take the Lead er en film om Pierre Dulain (Antonio Banderas) som lærer bort selskapsdans i sitt eget studio i New York. Han begynner å lære bort dans til elever på en offentlig skole. De har gjensitting og blir tvunget til å lære selskapsdans, noe som ligger milevidt fra deres hverdag. Dette er en fin blanding av hiphop og klassisk selskapsdans.

Antonio Banderas sa først nei til rollen i filmen fordi han ble fortalt at den handlet om selskapsdans, men etter at han hadde snakket med regissøren og skjønte at det ikke bare handlet om det, ble han med.

Dette er regissør Liz Friedlanders første langfilm. Tidligere har hun bare laget musikkvideoer.

Filmen er bygget på en sann historie.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gruppe studenter forbereder seg til en skole-dans. Men Rock ankommer med en ødelagt billett, og nektes inngang av Mr. Temple og rektor James. Etterpå blir Rock provosert av noen kjeltringer, og går med på å ødelegge rektors bil. Men når en ny danse-lærer, Pierre Dulaine, kommer dit, stikker alle sammen av. Pierre forsøker senere å lære studentene dansing, og forteller om en danse-konkurranse som han ønsker at studentene skal delta på.

Men alle studentene må betale 200 dollar i gebyr for i det hele tatt få muligheten til å delta ved konkurransen. Imidlertid klarer Pierre å inspirere dem, og lover å betale gebyret for alle som ønsker å delta. Mr. Temple klager over skolens ressurser som blir kastet bort på danse-programmet. Når Pierre blir med på et møte sammen med foreldrene, overbeviser han dem om å holde programmet gående etter å ha demonstrert hvordan dans har lært studentene lag-arbeid, respekt og verdighet. Ved konkurransen kunngjøres det at en pris på 5 000 dollar skal gis til det vinnende laget.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]