Hopp til innhold

STS-124

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
STS-124
RomfergeDiscovery
Mannskap7
Rampe39A
Oppskyting31. mai 2008 23:02:12 norsk tid
Landing14. juni 2008 17:16:19 norsk tid
Reiselengde9,2 millioner km
Oppdragets lengde13 dager, 18 timer, 14 minutter
Kurs
Inklinasjon51,6
Navigasjon
Forrige oppdragSTS-123
Neste oppdragSTS-125

STS-124 var en romferd til Den internasjonale romstasjonen (ISS) med den amerikanske romfergen Discovery. Romfergen ble skutt opp den 31. mai 2008 fra John F. Kennedy Space Center i Florida.

Målet med romferden var å levere den trykkisolerte modulen av det japanske laboratoriet Kibō, i tillegg til en robotarm som skal betjene den japanske delen av romstasjonen. Discovery hadde også med deler for reparasjon av toalettet i Zvezda-modulen på romstasjonen, som har vært delvis ute av drift siden 21. mai.

Til sammen ble tre romvandringer gjennomført i løpet av oppdraget, alle av ferdspesialistene Michael Fossum og Ronald Garan. Under disse romvandringene ble de medbragte modulene montert og diverse vedlikeholdsarbeid utført.

STS-124 er den andre av totalt tre romferder for å ferdigstille Kibō, og den niende siste planlagte romferden i det amerikanske romfergeprogrammet. Den trykkisolerte modulen av Kibō vil bli montert til Harmony, i tillegg til logistikkmodulen som ble sendt opp og lagret på romstasjonen under den foregående romferden, STS-123.

Mannskap[rediger | rediger kilde]

Tall i parentes angir antall romferder den enkelte har vært med på, inkludert denne romferden.

Med opp til ISS[rediger | rediger kilde]

Med ned fra ISS[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata