Pakistanbotia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pakistanbotia
Pakistanbotia
Vitenskapelig(e)
navn
:
Botia almorhae
Gray, 1831
Norsk(e) navn: pakistanbotia
Biologisk klassifikasjon:
Rike: dyreriket
Rekke: ryggstrengdyr
Klasse: strålefinnede fisker
Orden: karpefisker
Overfamilie: smerlinger
Familie: sandsmetter
Slekt: Botia
IUCNs rødliste:
livskraftig
Habitat: ferskvann
Utbredelse: India og Pakistan

Pakistanbotia er en art som tilhører gruppen smerlinger. Den lever i saktestrømmende og stillestående vann. Den kan ofte sees i akvarier, men er ikke så utbredt som praktbotiaen. De kan bli opp til 13 cm lange.

Pakistanbotiaen er mer aktiv enn praktbotiaen, men fortsatt relativt rolig. Det er best å ha dem i grupper på fem eller flere, for å etablere en stabil rangstige.

Denne fisken er relativt hardfør, men foretrekker bløtt, surt vann, med en pH på mellom 6 og 7,4. Hvis de får god nok tid på seg, kan de venne seg til vann med pH opp til 8. De foretrekker temperaturer på mellom 23 og 28 grader.

De kan bli stresset av å gå i et akvarium uten andre arter. Mye planter er en fordel. De bør ikke holdes sammen med aggressive fisk. De passer fint sammen med Otocinclus-maller, andre smerlinger, samt andre små, rolige fisk.

Systematisk inndeling[rediger kilde]

Klassifikasjon etter M. Kottelat 2012.[1]

Treliste

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ M. Kottelat (2012). «Conspectus cobitidum: an inventory of the loaches of the world (Teleostei: Cypriniformes: Cobitoidei)» (PDF). The Raffles Bulletin of Zoology. Supplement No. 26: 1–199. ISSN 0217-2445. Arkivert fra originalen (PDF) 11. februar 2013. ] hos marinespecies.org

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]