Botia kubotai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Botia kubotai
Botia kubotai
Vitenskapelig(e)
navn
:
Botia kubotai
Kottelat, 2004
Norsk(e) navn:
Biologisk klassifikasjon:
Rike: dyreriket
Rekke: ryggstrengdyr
Klasse: strålefinnede fisker
Orden: karpefisker
Overfamilie: smerlinger
Familie: sandsmetter
Slekt: Botia
IUCNs rødliste:
data utilstrekkelig
Habitat: limnisk
Utbredelse: Sentral-Asia

Botia kubotai er en nylig beskrevet art i gruppen Botia. Den har raskt blitt en populær tropisk fisk for ferskvannsakvarier. Den blir opptil 15 cm lang, men de fleste blir mindre, rundt 10 cm. Den har gylne, svarte og grå fargetegninger i mønstre som varierer sterkt etter alderen på fisken. Ungfisk på rundt 2,5 cm ligner på Botia histrionica.

Akvaristikk[rediger | rediger kilde]

Som de fleste smerlinger bør denne arten holdes i grupper når den skal leve i akvarium. Passelige vannverdier er temperatur på 25 – 30 °C, pH på 6,5 til 6,9 og hardhet opptil 8.0 dGH.

Den bør ha tilgang på godt med gjemmesteder. Når de er nyinnkjøpte kan det være en god ide å behandle dem mot innvollsparasitter, noe som er veldig vanlig hos viltfangede fisk som finner føde på bunnen.

Systematisk inndeling[rediger kilde]

Klassifikasjon etter M. Kottelat 2012.[1]

Treliste

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ M. Kottelat (2012). «Conspectus cobitidum: an inventory of the loaches of the world (Teleostei: Cypriniformes: Cobitoidei)» (PDF). The Raffles Bulletin of Zoology. Supplement No. 26: 1–199. ISSN 0217-2445. Arkivert fra originalen (PDF) 11. februar 2013. ] hos marinespecies.org

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]