Ole Alexander Mæland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ole Alexander Mæland
Født27. august 1979Rediger på Wikidata (41 år)
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Ole Alexander Mæland (født 27. august 1979 i Stavanger) er en norsk filmanmelder, skuespiller og artist.

I 2004 musikaldebuterte han i Fame, senere medvirket han i Jesus Christ Superstar (2005) og Sound of Music (2010). Høsten 2012 var Mæland på scenen i Stavangers nye konserthus i en av de bærende rollene i musikalen «Revansj!», basert på Stavanger-bandet Mods' musikk. Dette var den første store forestillingen i det nye konserthuset.

Han er også medvirkende i bandet Stavangerkameratene.

For det lokale publikum er han nok mest kjent som frontfigur i bandet "Fillibombom Boys" og som soloartist. I 2009 fikk han en moderat suksess utover bygrensen i Stavanger med singelen «Adle verdens finaste ting» (tekst: Tore Renberg, melodi: Arne Hovda), som ble b-listet på NRK P1. I 2010 ble singelen "Du vett kor du har meg" (skrevet av Arne Hovda, Jeff Cohen og Erik Røe) gitt ut, men det var først med deltakelsen i talentprogrammet «The Voice» (TV 2) i 2012, at han for alvor ble kjent. I programmet var Mæland på «Team Hanne», hvor Hanne Sørvaag var mentor.

Mæland kommer fra en familie med flere talentfulle artister. Han fikk blant annet skarp konkurranse fra sin fetter, Inge Andreas Jacobsen, i «The Voice». De er også begge fettere til komikeren Kristian Valen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]