Den store Norske Humorfestivalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Den store Norske Humorfestivalen er en årlig humorfestival med stand-up og underholdning på ulike arenaer i Stavanger og Sandnes som ble etablert 1. april 1992. De fem personene som stiftet festivalen var Terje Vallestad, Rolf Norås, Steinar Lyse, Svein Erik Reienes og Per Inge Torkelsen.

Humorfestivalen er den største humorfestivalen i Norge og den eneste festivalen for scenekunst i Stavanger. Festivalen arrangeres hvert år rundt månedsskiftet september/oktober. Den Store Norske Humorfestivalen er organisert som en stiftelse med et eget styre.

Den Store Norske Humorfestivalen har som målsetting å arrangere en årlig internasjonal humorfestival på høyt kunstnerisk nivå i Stavanger [1]. Hvert år deltar store og små artister fra inn og utland på Humorfestivalen og det har blant annet vært internasjonale storheter som Jo Brand, Craig Charles, Harry Hill,Bill Bailey, The Umbilical Brothers, Tim Minchin og Gamarjobat på festivalen.

Festivalen i 2011 avholdes 5-9. oktober. Forestillingene vil spilles både i Stavanger og Sandnes. Scenene er blant annet Sandnes Brygge, Gaffel og karaffel, Tou Scene, Storsalen på Folken, m.m. Årets program inneholder show for barn, voksne, engelsk- og -norsktalende, sultne og syngelystne. Man kan også delta på "ta den du kan"-kveld, hvor man altså selv kan opptre med vitser. Konferansier for kvelden er Hans Morten Hansen, som selv debuterte på det samme arrangementet tidlig på 90-tallet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]