Anette Hoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anette Hoff
Født16. mai 1961 (57 år)
Drøbak
Ektefelle Nils Ole Oftebro
Barn Jonas Hoff Oftebro
Beskjeftigelse Filmregissør, TV-regissør, teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Norge
Aktive år
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Anette Hoff (født 16. mai 1961 i Drøbak i Akershus) er en norsk skuespillerinne. Hoff er mest kjent for sin rolle som Juni Anker-Hansen i såpeoperaen Hotel CæsarTV 2.

Hoff arbeidet som sufflør og statist ved Nationaltheatret i perioden 19851988. Fra 1989 har hun jobbet som freelance-skuespiller. For rollen i Hotel Cæsar ble hun kåret til beste TV-skuespiller under Gullruten 1999 og fikk dessuten hedersprisen under Gullruten 2010 sammen med medskuespiller Sossen Krohg. I tillegg til å være skuespiller i serien har hun hatt regi på enkelte episoder av Hotel Cæsar.

Hoff har i tillegg blant annet spilt rollen som Torgny i Spelet om St. Hallvard på Gilhus i Lier. Spillet hadde premiere 13. august 2008. Hun står bak den norskspråklige dubbete stemmen til Petunia Dumling i Harry Potter-filmene. I 2010 tok Hoff seg en seks måneders pause fra Hotel Cæsar-settet for å spille i Riksteatrets oppsetning og turne av Hvem er redd for Virginia Woolf?, der hun spilte Martha. Hun spilte Blåmor i Jul i Blåfjell i 2011. Sommeren 2012 spilte hun Kjerring Bråte i musikalen Herøyspelet Kongens Ring.

Hoff er gift med Nils Ole Oftebro og er mor til Jonas Hoff Oftebro som har spilt i Olsenbanden jr.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmografi som regissør[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)