Nesna Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nesna
Nesna Idrettslag
Stiftet31. januar 1921
LederLagets første formann var Ingvald Seljelid.
Nettsidehttp://idrett.speaker.no/Organisation.asp?id=56473
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneNesna kunstgress
Liga5. divisjon Helgeland
LandNorge
Kit left arm.png Kit body yellow stripes.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body unknown.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Nesna IL er et idrettslag fra Nesna i Nordland. Laget ble stiftet med 20 medlemmer og ble innmeldt i Nordland distriktslag for idrett 12. juni 1921. Laget kan tilby aktive fotball- og badmintonavdelinger.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Nesna IL er med fra starten da Helgeland og Salten Fotballkrets stiftet i 1919 opprettet Klasse B fra sesongen 1921. Deltakende lag i den tre års perioden Nesna Idrettslag deltok var Brønnøy Turn og IF, (senere Brønnøysund IL) Nordbygdens IL fra Brønnoy, Sandnessjøen IL Mosjøen IL, Lurøy IL. Sistnevnte var bare med en sesong. Klubbens A-lag i fotball spiller i 4. divisjon. I 2009 rykket Nesna IL opp fra 5. divisjon uten poengtap og med 73-3 i målforskjell. Fotballsatsingen på Nesna er stor.[1] Etter vårsesongen 2010 ledet Nesna sin avdeling med 27 poeng på 10 kamper og 52-14 i målforskjell.[2] Nesna IL kjempet om retten til å spille kvalifikasjon for opprykk til den nye 3. divisjonen i Hålogaland/Nordland som startet opp i 2011 etter omlegging av seriesystemet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fotballDenne fotball-, badminton- og Nordlandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.