Idrettslaget Tjalg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
IL Tjalg
Idrettslaget Tjalg
IL Tjalg
Stiftet10. september 1945
HjemmebaneMobanen
LigaKun aldersbestemte klasser
Kit left arm red stripes.png Kit body red stripes.png Kit right arm red stripes.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body blue and red left sash.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Idrettslaget Tjalg ble stiftet stiftet 10. september 1945 og innmeldt i Norges Idrettsforbund 25. april 1946. Laget har tilhørighet i nordlige deler av Brønnøysund samt nord og øst for byen.

Laget har ca. 700 medlemmer i forskjellige aktiviteter som fotball, turn, idrettsskole, svømming, ski og ungdomsgruppe. IL Tjalg rekrutterer barn og ungdom først og fremst fra Salhus skole. Tidligere drev klubben også med friidrett; på 1980-tallet var dette den største gruppen i laget. IL Tjalg gjorde seg bemerket med en rekke store prestasjoner, både i Norge og Sverige. Noen av disse sto Bertil Storvik for, som hadde Roar Hoff som trener. Han tok tre medaljer i NM i kule, diskos og slegge.

Anlegg[rediger | rediger kilde]

Laget har egen fotballbane på Mo, som ligger ca. 5 km nord for Brønnøysund. Her ligger også klubbhuset hvor det er klubbrom, kjøkken, dusjer, garderober og garasje. På Gåsheia 7 km østenfor Brønnøysund har klubben en skihytte oppført i tømmer. Her ligger også lagets lysløype. På vinterstid er skihytta åpen for publikum søndager og onsdager.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]