Mr. Beans ferie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Mr. Bean's Holiday»)
Mr. Beans ferie
orig. Mr. Bean's Holiday
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, road movie
Utgivelsesår2007
NasjonalitetFrankrike, Tyskland, Storbritannia
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteve Bendelack[1][2][3][4][5][6][7] Rediger dette på Wikidata
ManusHamish McColl,[1][6] Robin Driscoll,[6] Rowan Atkinson,[1] Simon McBurney,[1][6] Richard Curtis Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Tim Bevan,[1] Eric Fellner,[1] Rowan Atkinson
MusikkHoward Goodall Rediger dette på Wikidata
FotoBaz Irvine Rediger dette på Wikidata
KlippTony Cranstoun Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeRowan Atkinson,[1] Emma de Caunes,[1] Max Baldry,[5] Willem Dafoe,[1] Karel Roden,[1] Jean Rochefort,[1] Antoine de Caunes,[1] Arsène Mosca,[1] Catherine Hosmalin,[1] Éric Naggar,[1] Gilles Gaston-Dreyfus,[1] Julie Ferrier,[1] Nader Boussandel,[1] Philippe Cariou,[8] Stéphane Debac,[8] Steve Harvey, Urbain Cancelier,[8] Julie Fournier,[9] Julien Cottereau,[9] Luc Palun,[9] Nicolas Bridet,[9] Francis Coffinet,[9] Steve Pemberton Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapWorking Title Films, StudioCanal, Tiger Aspect Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)UIP-Dunafilm
Netflix
Totalomsetning229 700 000 USD (globalt)[10] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)29. mars 2007 (Tyskland)[11]
2007
FilmserieMr. Bean Rediger dette på Wikidata
ForgjengerBean – Den store katastrofefilmen Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Mr. Beans ferie er en britisk filmkomedie laget av Rowan Atkinson som handler om Mr. Bean. Filmen kom i 2007 og varer 85 minutter.

Handling[rediger | rediger kilde]

Det er juni i London og det regner. Mr. Bean er med på en basar, der det går an å vinne en tur til en strand i Cannes. Mr. Bean kommer akkurat i tide til at han får høre vinneren. «Og vinneren er:» sier oppleseren, «919» Mr. Bean tar en titt på loddet men ser til sin store fortvilelse at han har lodd 616. Det han ikke vet, er at han holdt det feil vei. Han hiver det vekk og det lander i en vogn på et elektrisk tog. Han ser tilfeldigvis bort på toget, og der ligger loddet, denne gangen rett vei! Oppleseren skal akkurat til å trekke et nytt lodd da Mr. Bean roper: «Jeg vant, jeg vant!» På turen får han med seg to hundre euro i lommepenger og et videokamera.

Først tar han Eurostartoget fra London til Paris, og skal deretter ta tog fra Gare de Lyon til Cannes. På Eurostartoget skal han ha seg kaffe. Damen bak disken spør: «La Caffe» «Oui» svarer han. «La sugar» spør damen. «No» svarer han. Så sier hun: «You speak very good french» Da svarer Mr. Bean: «Gracias!»

Da han er fremme med det første toget skal han ta drosje til Gare de Lyon. Han kan selvfølgelig ikke snakke fransk så han sier til sjåføren: «Tøff, tøff, Gare de Lyon» Han tror han har veldig god tid, så han leter etter filmkameraet for å filme drosjen. Mens han leter kommer en annen mann og stjeler drosjen han skulle ta. Så kommer det en ny drosje. Han leter fortsatt etter kameraet sitt, så et ektepar kommer og sier at de skal til La Défense. Så går de for å hente bagasjen sin, og da hopper Mr. Bean inn i feil drosje. Drosjen kjører forbi mange kjente plasser som Eiffeltårnet og Notre-Dame. Mr. Bean filmer alt han ser, til og med veggen inni en tunnel. Drosjen setter han av ved La Défense, og Mr. Bean kan ikke se noen jernbanestasjon. Han prøver fortvilet å spørre franskmenn med tegnspråk, men ingen forstår ham. Da ser han et kart over Paris. La Défense ligger helt i ene enden av Paris, mens Gare De Lyon ligger i andre enden. Han ordner noe med kompasset sitt, og ser bare en mulighet, og gå til fots! Han går rett frem og bryr seg ikke om motorsykler, fotgjengere, og biler. Noen franske menn ser ham i et kamera, og den ene sier: «Skal vi gjøre noe» Den andre svarer: «Ta det rolig, det er en engelskmann» Etter en lang fottur kommer han til Gare De Lyon. Toget hans står klar på stasjonen, og Mr. Bean bestemmer seg for å ta et smørbrød i en sandwichautomat. Pengene har han gjemt i slipset sitt. Han fører pengene inn, men da sitter slipset fast i automaten. Han får såvidt slipset ut men da har toget gått.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r http://www.adorocinema.com/filmes/filme-111207/creditos/; besøksdato: 28. april 2016.
  2. ^ https://www.filmaffinity.com/en/film750087.html; besøksdato: 28. april 2016.
  3. ^ http://www.imdb.com/title/tt0453451/; besøksdato: 28. april 2016.
  4. ^ http://stopklatka.pl/film/wakacje-jasia-fasoli; besøksdato: 28. april 2016.
  5. ^ a b http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=111207.html; besøksdato: 28. april 2016.
  6. ^ a b c d https://www.siamzone.com/movie/m/4468; besøksdato: 28. april 2016.
  7. ^ http://www.ofdb.de/film/121639,Mr-Bean-macht-Ferien; besøksdato: 28. april 2016.
  8. ^ a b c http://www.imdb.com/title/tt0453451/fullcredits; besøksdato: 28. april 2016.
  9. ^ a b c d e (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  10. ^ (på en) Box Office Mojo, Wikidata Q223142, https://boxofficemojo.com 
  11. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 14. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]