Mission: Impossible II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mission: Impossible II
orig. Mission: Impossible II
Generell informasjon
Sjanger Action
Nasjonalitet USA
Utgitt 2000
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør John Woo
Manus John Towne
Produsent Tom Cruise
Paula Wagner
Musikk Hans Zimmer
Foran kamera
Hovedroller Tom Cruise
Thandie Newton
Dougray Scott
Anthony Hopkins
Ving Rhames
Annen informasjon
Filmselskap Paramount Pictures
Budsjett 125 000 000 $
Eksterne lenker

Mission: Impossible II, også kalt M:I-2, er en amerikansk actionfilm fra 2000, løst basert på TV-serien Mission: Impossible.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den medisinske forskeren Nekhorvitsj ønsker å komme til USA fra Australia med et dødelig influensavirus og motgiften dens, og får hjelp av agenten Ethan Hunt. Men ombord på ruteflyet som de reiser med blir Nekhorvich forrådt av Hunt som viser seg å egentlig være Sean Ambrose, Hunt dekkmann i IMF. Sean Ambrose stjeler giften, og den ekte Ethan Hunt må ut på oppdrag for å stjele giften tilbake.

Med seg på laget er IMF-agentene Luther Stickell og Billy Baird i tillegg til den profesjonelle tyven Nyah Nordoff-Hall, Seans tidligere kjæreste. Teamet reiser til Australia for å komme nær på Ambrose. Infiltrasjonen skjer ved at Nyah gir seg ut for å vende tilbake til Sean, men etterhvert oppdager han dette, og kidnapper henne. Etter en skytekamp i et medisinsk laboratorium drar Ethan til en øy hvor giften befinner seg og stjeler den. Sean Ambrose følger etter men blir til slutt drept i en slåsskamp mellom han og Ethan Hunt.

Lansering[rediger | rediger kilde]

M:I-2 gjorde det svært bra på boxoffice og tjente 545 902 562 $ på verdensbasis, noe som gjør den til den 36. mest inntjenende film gjennom filmhistorien (juli 2006).[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.