Mission: Impossible II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Mission: Impossible II
orig. Mission: Impossible II
Generell informasjon
SjangerAction
Prod.landUSA
Utgivelsesår2000
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJohn Woo
ManusforfatterJohn Towne
ProdusentTom Cruise
Paula Wagner
KomponistHans Zimmer
Foran kamera
HovedrollerTom Cruise
Thandie Newton
Dougray Scott
Anthony Hopkins
Ving Rhames
Annen informasjon
FilmselskapParamount Pictures
Budsjett125 000 000 $
Eksterne lenker

Mission: Impossible II, også kalt M:I-2, er en amerikansk actionfilm fra 2000, løst basert på TV-serien Mission: Impossible.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den medisinske forskeren Nekhorvitsj ønsker å komme til USA fra Australia med et dødelig influensavirus og motgiften dens, og får hjelp av agenten Ethan Hunt. Men ombord på ruteflyet som de reiser med blir Nekhorvich forrådt av Hunt som viser seg å egentlig være Sean Ambrose, Hunt dekkmann i IMF. Sean Ambrose stjeler giften, og den ekte Ethan Hunt må ut på oppdrag for å stjele giften tilbake.

Med seg på laget er IMF-agentene Luther Stickell og Billy Baird i tillegg til den profesjonelle tyven Nyah Nordoff-Hall, Seans tidligere kjæreste. Teamet reiser til Australia for å komme nær på Ambrose. Infiltrasjonen skjer ved at Nyah gir seg ut for å vende tilbake til Sean, men etterhvert oppdager han dette, og kidnapper henne. Etter en skytekamp i et medisinsk laboratorium drar Ethan til en øy hvor giften befinner seg og stjeler den. Sean Ambrose følger etter men blir til slutt drept i en slåsskamp mellom han og Ethan Hunt.

Lansering[rediger | rediger kilde]

M:I-2 gjorde det svært bra på boxoffice og tjente 545 902 562 $ på verdensbasis, noe som gjør den til den 36. mest inntjenende film gjennom filmhistorien (juli 2006).[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.