Mission: Impossible III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mission: Impossible III
Mission: Impossible III
Generell informasjon
SjangerAction
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJ.J. Abrams
ProdusentTom Cruise
Paula Wagner
ManusforfatterAlex Kurtzman
Robert Orci
J.J. Abrams
MusikkMichael Giacchino
Foran kamera
Hovedrolle(r)Tom Cruise
Philip Seymour Hoffman
Jonathan Rhys-Meyers
Michelle Monaghan
Ving Rhames
Maggie Q
Keri Russell
Billy Crudup
Laurence Fishburne
Simon Pegg
Annen informasjon
Budsjettca. $ 135 millioner
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Mission: Impossible III (forkortet M:i:III) er den tredje filmen basert på TV-serien Mission: Impossible. Tom Cruise har hovedrollen som agent «Ethan Hunt» fra «Impossible Missions Force», en rolle han også hadde i de to foregående filmene.

Filmen hadde verdenspremiere 26. april 2006Tribeca Film Festival, men ble utgitt 3., 4. og 5. mai i resten av verden. Mission: Impossible III var den første spillefilmen som ble utgitt på alle tre DVD-formatene samtidig: Vanlig DVD, Blu-ray og HD DVD.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

I filmen har Ethan Hunt (Cruise) trukket seg tilbake fra feltarbeid og begynt som lærer for IMF-rekrutter, samtidig som han har forlovet seg med kjæresten Julia (Michelle Monaghan).

Filmen starter in medias res med at våpenhandleren Davian (Philip Seymour Hoffman) truer Ethan og Julia på livet. Så går man til Ethans og Julias forlovelsesfest, hvor Ethan får en beskjed fra operasjonslederen (Billy Crudup) om dra ut på et nytt oppdrag. Ethan velger til slutt å bli med, men oppdraget mislykkes.

Produksjonshistorie[rediger | rediger kilde]

  • Regissør David Fincher (Fight Club, Se7en) ble hyret inn som regissør til M:i:III, men valgte isteden å regissere en annen film.[2] Joe Carnhan tok over jobben, men han sluttet på grunn av en krangel om filmens stemning.
  • Dean Greogaris og Frank Darabont arbeidet på tidlige utkast av manuset.
  • Produksjonen av filmen ble stoppet sent i 2004 slik at Tom Cruise kunne arbeide med Klodenes kamp.
  • Filmen skulle opprinnelig lanseres i 2005, og utsettelsen førte til at skuespillere Carrie-Anne Moss og Kenneth Branagh trakk seg fra jobben. Scarlett Johansson og Lindsay Lohan ble også foreslått som mulige skuespillere til filmen. Ricky Gervais, som har spilt i en episode av TV-serien Alias, ble ansatt til å spille en birolle, men trakk seg da rollen hans utvidet seg. Den britiske skuespilleren og manusforfatteren Simon Pegg ble til slutt hyret inn for å spille Ethan Hunts kompanjong.
  • Cruise laget formodentlig en tullefilm om stuntene han ønsket å utføre i filmen til en gruppe av sine venner. En offisiell forfilm har siden blitt utgitt på Internett (Yahoo! Movies).[3]
  • Kanye West lagde en remiks av den opprinnelige kjenningsmelodien til TV-serien, slik U2 og Limp Bizkit gjorde til de to første filmene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]