Mission: Impossible (TV-serie, 1966)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mission: Impossible
CBS-Milogo.jpg
Generell informasjon
SjangerDramaserie
Prod.landUSA
Sendeår1966–1973
Sesonger7
Episoder171
Lengde40 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
11 oppføringer
Steven Hill, Barbara Bain, Barbara Anderson, Greg Morris, Peter Lupus, Peter Graves, Martin Landau, Leonard Nimoy, Lesley Ann Warren, Sam Elliott, Lynda Day GeorgeRediger på Wikidata
Bak kamera
Skaper(e)Bruce Geller
TittelmusikkTheme from Mission: Impossible
MusikkLalo Schifrin
Prod.selskapDesilu Productions
Sending
Periode17. sep. 196630. mar. 1973
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb

Mission: Impossible er en amerikansk action- og kriminalserie skapt av Bruce Geller som gikk på CBS fra 1966 til 1973. Serien handlet om et amerikansk team av toppagenter som gjennomførte svært krevende oppdrag verden rundt. Agentene var tilknyttet en statlig organisasjon kalt Impossible Missions Force (IMF). Serien og gjenoppstod i en modernisert utgave i 1988, og fra midten av 1990-årene kom det flere filmversjoner med Tom Cruise i hovedrollen.

Vignetten, «Theme from Mission: Impossible», ble komponert av Lalo Schifrin og har blitt benyttes i begge seriene og i filmene.

Serien vant Emmy-prisen for beste TV-serie to ganger og Golden Globe for beste TV-serie én gang.[1]

Serien er lite kjent i Norge.[2] Ny-versjonen fra 1988 gikk på TVNorge fra 1997.

Handlingen[rediger | rediger kilde]

Rollebesetning i 1970

Jim Phelps er leder av et eliteteam av agenter som tar på seg umulige oppdrag. Gruppen har tilgang på det ypperste av teknologi. Oppdragene deles ut av en ukjent person bare kjent som "the Secretary" og de kommer alltid i form av et lydbånd. Etter at båndet er spilt ødelegges det automatisk etter fem sekunder. "The secretary" avslutter alltid sine instruksjoner med å påpeke at han kommer til å benekte all kjennskap om agentene og deres handlinger om de blir oppdaget eller blir drept.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mission: Impossible». 17. september 1966. Besøkt 9. desember 2016. 
  2. ^ «Gamle serier blir nye filmer». Aftenposten. 4.7.1996. «På tampen av sommeren møter vi Tom Cruise igjen på kinolerretet, i Brian de Palmas thriller "Mission Impossible". Filmen er basert på en spionserie som herjet amerikanske fjernsynsskjermer på slutten av 60- og begynnelsen av 70-årene. Til Norge kom den aldri, men nordmenn med svenskeantenne tittet med svenskene.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]