William Mapother

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
William Mapother
WilliamMapother.jpg
Mapother på festivalen South by Southwest i 2007
FødtWilliam Reibert Mapother Jr
17. april 1965 (54 år)
Louisville[1]
Utdannet ved University of Notre Dame
Beskjeftigelse Skuespiller, lærer, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1989–d.d.
Nettstedhttp://www.williammapother.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

William Reibert Mapother, Jr.[2] (født 17. april 1965) er en amerikansk skuespiller og tidligere lærer, kanskje best kjent for rollen som Ethan Rom i TV-serien Lost.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Mapother ble født i Louisville i Kentucky. Foreldrene het Louisa og William Reibert Mapother sr.[3] Mapother er søskenbarn med Tom Cruise, da Mapothers far er Cruises fars bror. Han har to søstre, Katherine og Amy, som også er født i Louiseville i Kentucky. Faren var advokat og også dommer i årene 1967-1970. Faren gikk bort 22. juni 2006 etter å ha kjempet i lengre tid mot lungekreft.[2]

Mapother har studert ved University of Notre Dame og underviste på en videregående skole i East Los Angeles i tre år før han ble skuespiller. Karakterene han spiller er ofte skremmende og «mørke». Han spilte en avgjørende rolle i Todd Fields In The Bedroom, men rollen han spilte som Ethan Rom i tv-serien Lost er kanskje best kjent. Karakteren ble skrevet ut av serien nokså tidlig i første sesong, men har siden dukket opp i fem episoder gjennom såkalte «flashbacks». Han har dermed spilt i totalt ni episoder av serien.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]