Mission: Impossible – Ghost Protocol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Generell informasjon
SjangerAction
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørBrad Bird
ProdusentTom Cruise
Paula Wagner
ManusforfatterJosh Appelbaum
André Nemec
Bruce Geller
Foran kamera
Hovedrolle(r)Tom Cruise
Jeremy Renner
Paula Patton
Simon Pegg
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Mission: Impossible – Ghost Protocol er den fjerde filmen i filmserien basert på Mission: Impossible. Filmen er fra 2011 med regi av Brad Bird og med Tom Cruise i hovedrollen som agenten Ethan Hunt.

Ethan Hunt (Tom Cruise) sitter i et fengsel i Moskva, men blir hjulpet ut av medagenter da de trenger ham ute i felten igjen. Sammen med Jane Carter (Paula Patton) og Benji Dunn (Simon Pegg) får han i oppdrag å stoppe terroristen Kurt Hendricks (Michael Nyqvist), som planlegger et angrep på USA. Imidlertid blir de lurt i en felle når de skal utføre oppdraget inne i Kreml, og Ethan og de andre må flykte. Ethan får deretter vite at agentbyrået IMF er oppløst, siden regjeringen tror at de står bak terrorangrepet. Da sekretæren dør, er det fire agenter igjen: Ethan, Jane, Benji og analyseeksperten William Brandt (Jeremy Renner). Sammen er de nå det eneste håpet for å få stoppet terrorangrepet og frikjenne IMF fra alle anklager.

Roller[rediger | rediger kilde]

Tom Cruise besøker Taj Mahal med Anil Kapoor for å promotere filmen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.