Melekeok

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Melekeok

Flagg

LandPalaus flagg Palau
Befolkning271 (2005)
Høyde o.h.61 meter
Kart
Melekeok
7°29′36″N 134°38′03″Ø

Melekeok er siden 7. oktober 2006 hovedstad i øystaten Palau. Den overtok denne rollen etter byen Koror. Samtidig ble Melekeok også sete for Palaus regjering. Byen er også hovedstad i delstaten med samme navn. Melekeok ligger på østkysten av Palaus største øy, Babeldaob. Melekeoks tradisjonelle leder er Reklai Ngirmang.

Delstaten Melekeok er på 28,5 km² og ligger mellom statene Ngchesar i syd, Ngeremlengui i vest og Ngiwal i nord.

Befolkning[rediger | rediger kilde]

I 2015 hadde delstaten Melekeok 277 innbyggere.[1]

Ifølge folketellingen fra 2005 bodde det 391 mennesker i delstaten Melekeok.[2] Disse fordelte seg på åtte landsbyer/bosetninger, inklusive Melekeok, hovedstaden:

  1. Melekeok
  2. Ertong
  3. Ngeburch
  4. Ngeremecheluch
  5. Ngermelech
  6. Ngerubesang
  7. Ngerulmud
  8. Ngeruling

Melekeok, hovedstaden, hadde ifølge samme folketelling fra 2005 omtrent 270 innbyggere.[trenger referanse] Den er således en av verdens minste hovedsteder. Noen hevder likevel at det blir feil å regne Melekeok som hovedstad, siden det nye regjeringsbygget ligger to kilometer fra landsbyen Melekeok, og det blir riktigere å si at det er Ngerulmud som er hovedstad,[3][4] I så fall er hovedstadens folketall bare tosifret.

Melekeok har den største innsjøen (Lake Ngardok) i hele Mikronesia, (493 hektar). Denne sjøen har en levedyktig forekomst av saltvannskrokodillen Crocodylus porosus.

Historie[rediger | rediger kilde]

Melekeok har i lengre tid vært Palaus maktssenter. Under den japanske okkupasjonen ble flere av de tradisjonelle mannehusene, bai, ødelagt, disse ble gjenoppbygget først i 1992.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]