Massimiliano Palinuro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Massimiliano Palinuro
Født10. juni 1974Rediger på Wikidata (49 år)
Ariano Irpino
BeskjeftigelseDiakon (1998–), katolsk prest (1999–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Vicar apostolic of Istanbul (Apostolic Vicariate of Istanbul, Apostolic Vicariate of Istanbul, 2021–)
  • apostolisk administrator (Apostolic Exarchate of Istanbul, 2021–) Rediger på Wikidata
NasjonalitetItalia
Våpenskjold
Massimiliano Palinuros våpenskjold

Massimiliano Palinuro (født 10. juni 1974 i Ariano Irpino i provinsen Avellino i Italia) er en italiensk katolsk biskop og apostolisk vikar av Istanbul, og apostolisk administrator av det apostoliske eksarkat Istanbul.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Massimiliano Palinuro studerte filosofi og katolsk teologi fra 1993 ved Kardinal Alessio Ascalesi-seminaret i Napoli. I 1998 ordinerte biskopen av Palestrina, Eduardo Davino, ham til diakon. Deretter fortsatte han studiene ved Det pavelige bibelinstitutt i Roma, der han fikk lisensiat i bibelsk eksegese. Den 24. april 1999 ble Palinuro presteviet av biskopen av Ariano Irpino-Lacedonia, Gennaro Pascarella, i katedralen til Ariano Irpino.[1]

Palinuro var først kapellan ved helligdommen Nostra Signora di Fatima i Ariano Irpino, og ble så sogneprest for Santissima Annunziata i San Nicola Baronia i 2000. I 2004 mottok Massimiliano Palinuro doktorgraden i bibelteologi ved Det pavelige teologiske fakultet i Sør-Italia i Napoli. Deretter underviste han i Det nye testamente i bibelstudier og gammelgresk filologi ved et pavelige teologiske fakultet i Sør-Italia i Napoli.

I 2012 ble Massimiliano Palinuro sendt til Tyrkia som Fidei Donum-prest, hvor han først arbeidet i erkebispedømmet Izmir og senere som prest i Trabzon i det apostoliske vikariat Anatolia.[1]

Apostolisk vikar for Istanbul, biskop[rediger | rediger kilde]

Den 14. september 2021 utnevnte pave Frans ham til apostolisk vikar i Istanbul og apostolisk administrator av det apostoliske eksarkat i Istanbul.[1] Prefekten for kongregasjonen for de orientalske kirker, kardinal Leonardo Sandri, ordinerte ham til biskop den 7. desember samme år i katedralen i Ariano Irpino; medkonsekratorer var biskopen av Ariano Irpino-Lacedonia, Sergio Melillo, og apostolisk vikar av Anatolia, Paolo Bizzeti S.J. Innsettelsen i embedet fant sted den 18. desember 2021.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Skrifter[rediger | rediger kilde]

  • Tu chi sei? Le autorivelazioni di Cristo nel Vangelo di Giovanni. Città nuova, Roma 2010, ISBN 978-88-311-7375-9.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Nomina del Vicario Apostolico di Istanbul e Amministratore Apostolico dell’Esarcato per i fedeli di rito bizantino residenti in Turchia». Tägliches Bulletin (italiensk). Presseamt des Heiligen Stuhls. 14. september 2021. Besøkt 14. september 2021. 
  2. ^ www.catholic-hierarchy.org palinuro, lest 29. januar 2024