Hopp til innhold

Mario Party 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mario Party 3
UtviklerHudson Soft
UtgiverNintendo
PlattformNintendo 64
UtgivelseJP 7. desember 2000
NA 5. juni 2001
EU 16. november 2001
SjangerSelskap
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrenseEveryone (ESRB)
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n01/n64/software/nus_p_nmvj/index.html
Del av serien Mario Party
Mario Party 4

Mario Party 3 er et selskapsspill, utviklet av Hudson Soft og utgitt av Nintendo til Nintendo 64. Det er det tredje spillet i Mario Party-serien og ble utgitt i Japan desember 2000, i Nord-Amerika mai 2001 og i Europa november 2001. Spillet handler, som sine forløpere, om å spille som en av åtte spillbare figurer for å konkurrere om å samle stjerner på ulike tematiserte spillebrett. Nye spillbare figurer i Mario Party 3 er prinsesse Daisy fra Super Mario Land og Waluigi fra Mario Tennis (hans andre opptreden i Mario-serien).[1]

Mario Party 3 var det siste Mario Party-spillet som ble utgitt for Nintendo 64, og ble etterfulgt av Mario Party 4 for Nintendo GameCube i 2002.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet inneholder flere spillbare figurer: Mario, Luigi, Yoshi, Wario, Princess Peach og Donkey Kong som er tilgjengelige for å spille i alle moduser. Men Princess Daisy og Waluigi er utilgjengelige i spillets Story Mode. I spillets historie blir Mario og vennene hans vitne til Millennium Star, en mystisk stjerne født en gang hvert tusen år, som lar den som eier stjernen bli "universets superstjerne"

Når gruppen begynner å diskutere Star's eierskap, transporterer Star gruppen inn i en stor leketøykasse og kunngjør at de må bevise at de er verdige og tjene Millennium Star's aksept ved å samle de syv "Star Stamps" som er spredt over forskjellige områder. Målet med Mario Party 3 er å samle flest stjerner. Hver gang en stjerne blir kjøpt, vil Millennium Star flytte til et annet sted på brettet. Enhver karakter som ikke blir kontrollert av et menneskelig spiller, blir i stedet kontrollert av spillet som en data-kontrollert karakter. Ferdighetsnivået til de data-styrte karakterene kan justeres individuelt mellom "Easy" eller "Medium" eller "Hard"

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Best & Worst Things Mario Party Has Updated». Game Rant. 14. desember 2019. Besøkt 5. mars 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]