Mario Party (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mario Party
UtviklerHudson Soft
UtgiverNintendo
DistributørNintendo Switch Online[1]
KomponistYasunori Mitsuda
PlattformNintendo 64
UtgivelseJP 18. desember 1998
NA 8. februar 1999
EU 9. mars 1999
SjangerSelskap
ModusFlerspiller, enspiller
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n01/n64/software/nus_p_clbj/index.html
Del av serien Mario Party

Mario Party er et selskapsspill, utviklet av Hudson Soft og utgitt av Nintendo til Nintendo 64. Spillet ble utgitt i desember 1998 i Japan, og i februar og mars året etter i Nord-Amerika og Europa. Det er det første spillet i Mario Party-serien og ble etterfulgt av Mario Party 2 i 1999.

Mario Party har seks spillbare figurer og er presentert som et tradisjonelt brettspill. Målsettingen i spillet er å samle stjerner innen den fastsatte mengden turer, og vinneren er den figuren med flest stjerner når spillet er over. Stjernene kan kjøpes med mynter, som kan vinnes ved å delta minispill, som spilles en gang på slutten av hver tur.

I Mario Party krever noen av minispillene at spillerne roterer den analoge stikken på Nintendo 64-kontrollen så fort de klarer. Enkelte spillere skal angivelig ha fått blemmer, brennmerker og kuttskader på hendene av å rotere den analoge stikken, ved å bruke håndflatene i stedet for tomlene.[2] Denne bruken av den analoge stikken i minispillene ble nedtonet i framtidige Mario Party-spill og Nintendo har ikke gjenutgitt det første spillet i serien gjennom Virtual Console, men hoppet i stedet over til Mario Party 2, både på Wii og Wii U.

Det er seks spillbare karakterer i spillet: Mario, Luigi, Prinsesse Peach, Yoshi, Wario og Donkey Kong. I spillets historie diskuterer Mario og vennene hans om hvem som egentlig er «Super Star» blant dem - en figur som hele verden kan stole på. For å avgjøre diskusjonen, velger alle sammen å legge ut på eventyr for å avgjøre hvilken av dem som er mest verdig å få tittelen. Målet med Mario Party er å samle flest stjerner innenfor den tildelte antall svinger. Stjerner kan også kjøpes fra Toad med mynter, som kan opptjenes gjennom et utvalg fra et av over 50 minispill som kan spilles en gang på slutten av hver sving. Den første spilleren starter en sving ved å kaste en terning som bestemmer hvor mange hopp de kan gå videre på brettet, alt fra 1 til 10 hopp.

Vanlige blå eller røde området på brettet fører til at spilleren kan vinne eller miste opp til tre mynter. Etter at alle spillerne har gjort hver sin bevegelse på brettet, startes et minispill. Typen minispill som skal spilles bestemmes ut fra fargen på området som hver spiller har landet på. Spillere som har landet på et grønt område blir tilfeldig tildelt blå eller rød status før minispillet velges. Vinneren av ett gitt minispill skal motta mynter, men taperen mister mynter. Vinneren av hele spillet, kan få tittelen Super Star, som blir bestemt av antall mynter og stjerner samlet av hver spiller. Hvis to eller flere spillere har anskaffet like mye mynter og stjerner, skal vinneren bli bestemt med et terningkast.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.nintendo.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Gaming Can Seriously Damage Your Health». Eurogamer. 1. mai 2000. Besøkt 4. mars 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Mario Party hos MobyGames Rediger på Wikidata