Margot Kidder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Margot Kidder
Margot Kidder in June 2013.jpg
Født17. oktober 1948 (69 år)
Yellowknife
SamboerBrian De Palma
Utdannet ved Havergal College
Yrke Skuespiller, tv-skuespiller, filmskuespiller
NasjonalitetCanada, USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Margot Kidder (født 17. oktober 1948 i Yellowknife i Northwest Territories i Canada) er en canadisk-amerikansk skuespiller, mest kjent for sin rolle som Lois Lane i Superman-filmene der hun blant annet spilte mot skuespiller-kollega Christopher Reeve.

Kidder støttet aktivt om presidentkandidat Jesse Jackson under den demokratiske president-nominasjonen i 1984. Kidder var involvert i en alvorlig bilulykke i 1990 og etter denne ulykken var hun ute av stand til å arbeide i to år noe som førte til at hun fikk flere alvorlige økonomiske problemer. Kidder har blitt diagnostisert med en bipolar lidelse, noe som førte til store oppslag i mediene etter at hun hadde en liten manisk episode i 1996. Da hadde Kidder blitt funnet i et skoghold av Los Angeles-politiet i en svært fortvilet tilstand og hun ble dermed plassert i tvunget psykisk helsevern.

Kidder søkte om å bli amerikansk statsborger den 17. august 2005 mens hun bodde i delstaten Montana. Tidligere hadde hun klart seg med et statsborgerskap fra Canada. Hun sa at årsaken til hennes beslutning om å bli en amerikansk statsborger var å delta i amerikanske valgprosesser, fortsette hennes protester mot USAs intervensjon i Irak og samtidig være fri for bekymringer om å bli deportert tilbake til Canada.

Et nakenfoto av Kidder som ble fotografert av Douglas Kirkland ble publisert i mars 1975-utgaven av Playboy. I den medfølgende artikkelen som ble skrevet om henne sto det at hun hadde flere og større kurver enn Pacific Coast Highway.

Kidder har i årenes løp hatt forhold til den tidligere canadiske statsministeren Pierre Trudeau og med regissør Brian DePalma. Hun har til sammen vært gift og skilt tre ganger: til den amerikanske forfatteren Thomas McGuane (som hun hadde sitt eneste barn, datteren Maggie med i 1976), med skuespilleren John Heard og med den franske filmregissøren Philippe de Broca. Hvert av disse ekteskapene varte ikke stort lengre enn ett år. Hun har to barnebarn som heter Mazie & Charlie Kirn som er fra datterens ekteskap med forfatteren Walter Kirn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]