Margot Kidder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Margot Kidder
Margot Kidder in June 2013.jpg
Født17. oktober 1948 (69 år)
Yellowknife
Ektefelle Thomas McGuane (1975–1977), John Heard (1979–1979), Philippe de Broca (1983–1984)
SamboerBrian De Palma
Utdannet ved Havergal College
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
NasjonalitetCanada, USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Margot Kidder (født 17. oktober 1948 i Yellowknife i Northwest Territories i Canada) er en canadisk-amerikansk skuespiller, mest kjent for sin rolle som Lois Lane i Superman-filmene der hun blant annet spilte mot skuespiller-kollega Christopher Reeve.

Kidder støttet aktivt om presidentkandidat Jesse Jackson under den demokratiske president-nominasjonen i 1984. Kidder var involvert i en alvorlig bilulykke i 1990 og etter denne ulykken var hun ute av stand til å arbeide i to år noe som førte til at hun fikk flere alvorlige økonomiske problemer. Kidder har blitt diagnostisert med en bipolar lidelse, noe som førte til store oppslag i mediene etter at hun hadde en liten manisk episode i 1996. Da hadde Kidder blitt funnet i et skoghold av Los Angeles-politiet i en svært fortvilet tilstand og hun ble dermed plassert i tvunget psykisk helsevern.

Kidder søkte om å bli amerikansk statsborger den 17. august 2005 mens hun bodde i delstaten Montana. Tidligere hadde hun klart seg med et statsborgerskap fra Canada. Hun sa at årsaken til hennes beslutning om å bli en amerikansk statsborger var å delta i amerikanske valgprosesser, fortsette hennes protester mot USAs intervensjon i Irak og samtidig være fri for bekymringer om å bli deportert tilbake til Canada.

Et nakenfoto av Kidder som ble fotografert av Douglas Kirkland ble publisert i mars 1975-utgaven av Playboy. I den medfølgende artikkelen som ble skrevet om henne sto det at hun hadde flere og større kurver enn Pacific Coast Highway.

Kidder har i årenes løp hatt forhold til den tidligere canadiske statsministeren Pierre Trudeau og med regissør Brian DePalma. Hun har til sammen vært gift og skilt tre ganger: til den amerikanske forfatteren Thomas McGuane (som hun hadde sitt eneste barn, datteren Maggie med i 1976), med skuespilleren John Heard og med den franske filmregissøren Philippe de Broca. Hvert av disse ekteskapene varte ikke stort lengre enn ett år. Hun har to barnebarn som heter Mazie & Charlie Kirn som er fra datterens ekteskap med forfatteren Walter Kirn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]