Liste over spillere i Manchester United FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Dette er en liste over spillere i Manchester United med minst hundre seriekamper for klubben. For en liste over alle spillere i Manchester United med artikkel på Wikipedia på norsk (bokmål), se Kategori:Fotballspillere for Manchester United FC. For Manchester Uniteds nåværende tropp, se Manchester United FC – Spillerstall.
Representanter for Manchester Uniteds lag fra 1958, også kjent som Busby Babes, dagen før München-ulykken. Blant de omkomne var det åtte spillere fra klubben. Bobby Charlton og Bill Foulkes var blant de som overlevde, og som kunne fortsette sine karrierer i Manchester United.

Liste over spillere i Manchester United FC er en fullstendig oversikt over spillere med minst 100 seriekamper for Manchester United Football Club. Manchester United Football Club, bedre kjent som Manchester United, er en engelsk profesjonell fotballklubb beliggende i Old Trafford, Manchester. Klubben ble stiftet i 1878 under navnet Newton Heath LYR FC og spilte sin første obligatoriske kamp i oktober 1886, da de deltok i FA-cupen for første gang.[1] Klubben byttet navn til Manchester United FC i 1902 og flyttet til Old Trafford i 1910, hvor de også spiller sine hjemmekamper. Manchester United er, målt i antall serie- og cupmesterskap, Englands mest suksessrike fotballklubb, og sikret seg sitt første større trofé i 1908, da klubben vant engelsk 1. divisjon. Klubben har etter dette vunnet serien[A] ytterligere 19 ganger, FA-Cupen elleve ganger og ligacupen fire ganger.[2][3][4] De har også vunnet UEFA Champions League tre ganger.[5] Klubben hadde sin mest suksessrike periode under Alex Ferguson fra 1986 til 2013, da Ferguson ledet laget til 13 seriemesterskap og to Champions League-titler.[6]

Etter at klubben startet å spille obligatoriske kamper, har mer enn 850 spillere spilt for Manchester United. Av disse har 172 spillere spilt hundre eller flere seriekamper for klubben; det er disse som er listet her. Sju av spillerne spiller fortsatt for klubben. Kantspilleren Ryan Giggs har flest seriekamper i klubbens historie, med 672 seriekamper fra 1990 til 2014.[7][8] Spissen Bobby Charlton er den som har flest seriemål for klubben, med 199 scoringer på 606 kamper fra 1956 til 1973.[9][10]

Tabellforklaring[rediger | rediger kilde]

Generelt
  • Seriekamper og seriemål inkluderer kun obligatoriske kamper for førstelaget, og omfatter kamper fra Premier League, engelsk 1. divisjon og engelsk 2. divisjon. Spillere som har blitt byttet inn eller ut i løpet av en kamp, er også tatt med. Kamper sammenlagt omfatter alle kamper spilt av førstelaget, og inkluderer andre obligatoriske kamper, men ikke vennskapskamper.
  • Spillerne er rangert etter antall seriekamper spilt, med spilleren som har scoret flest mål først, dersom to eller flere spillere står likt.
  • Posisjonene er listet i henhold til de taktiske formasjonene som ble brukt i sin tid. Endringer i navn på posisjoner i forsvar og på midtbane reflekterer endringene i taktikker som fant sted fra 1960-tallet av. 1960 er brytingspunkt for endringer i navn på posisjoner i forsvar og på midtbane.

Tabelloversikt
  • Nasjonalitet – Dersom en spiller spilte landslagsfotball, er det landet/landene han spilte for, som er lagt til grunn. Ellers er det landet hvor spilleren er født, som er brukt.
  • Karriere i Manchester United – Året for en spillers første kamp for Manchester United, til året for spillerens siste kamp for klubben.
  • Seriekamper – Antall seriekamper spilt.
  • Seriemål – Antall mål scoret i serien.
  • Kamper sammenlagt – Det totale antall obligatoriske kamper spilt for klubben.
  • Mål sammenlagt – Det totale antall mål scoret i obligatoriske kamper for klubben.

Forkortelse, posisjoner
Pre-1960 Post-1960
K Keeper
FB Fullback FS Forsvarsspiller
HB Halvback MB Midtbanespiller
SP Spiss
R Rotasjonsspiller

Symbolforklaring
Symbol Betydning
double-dagger Spiller for Manchester United i inneværende sesong
* Spilleren innehar en eller flere klubbrekorder

Spillere[rediger | rediger kilde]

Statistikken er oppdatert 6. mai 2016
Ryan Giggs, som tilbragte hele sin karriere som spiller i Manchester United, spilte 963 kamper for klubben fra 1991 til 2014. Giggs er med dette spilleren med flest kamper, både i serien og sammenlagt, i klubbens historie.[7][8][11]
Statuen The United Trinity, som står utenfor Old Trafford. Fra venstre: George Best, Denis Law og Bobby Charlton. De tre spillerne, som i en periode spilte samtidig for Manchester United, vant alle Gullballen i løpet av sine opphold i klubben.[12]
Paul Scholes tilbragte hele sin aktive karriere i Manchester United. Scholes har 718 kamper og 155 scoringer for klubben, noe som gjør ham til spilleren med tredje flest kamper i klubbens historie.[8][13]
Rio Ferdinand spilte 455 kamper og scoret åtte mål for Manchester United fra 2002 til 2014. Ferdinand ble verdens dyreste forsvarsspiller da han ankom klubben, og utgjorde sammen med Nemanja Vidić Manchester Uniteds sentrale forsvarsduo i årene fra 2006 til 2014.[14]
Billy Meredith, betraktet som en av fotballens første superstjerner, spilte 335 kamper og scoret 36 mål for Manchester United. Meredith, som var 32 år da han ankom klubben i oktober 1906, spilte sin siste kamp for Manchester United 7. mai 1921, i en alder av 46 år og 281 dager, noe som gjør ham til eldste spiller til å spille førstelagsfotball for klubben. Meredith avsluttet karrieren i Manchester City.[15][16]
John O'Shea, en av spillerne hentet fra klubbens eget akademi, spilte 75 kamper i kontinentale turneringer for Manchester United. Fra 1999 til 2011 spilte O'Shea til sammen 393 kamper for klubben.[17]
Cristiano Ronaldo ble den fjerde Manchester United-spilleren gjennom tidene til å vinne Gullballen, og den første siden George Best. I løpet av sitt relativt korte opphold i klubben, bidro Ronaldos 118 scoringer i løpet av 292 kamper til åtte trofeer for Manchester United, inkludert tre seriemesterskap og en Champions League-tittel. Ronaldos overgang til Real Madrid i 2008 for 80 millioner GBP ble den dyreste fotballovergangen i historien.[18]
Ruud van Nistelrooy (til venstre) scoret 150 mål i løpet av 219 kamper, da han spilte for Manchester United fra 2001 til 2006.[19]
Park Ji-Sung er den mestvinnende asiatiske fotballspilleren i historien, og ble første asiatiske spiller med Champions League-medalje. Park spilte 205 kamper og scoret 27 mål fra 2005 til 2012, hvorav 134 kamper og 19 mål i serien.[20][21]
Javier Hernández, også kjent som «Chicharito», har siden 2010 spilt 154 kamper og scoret 59 mål for klubben, hvorav 102 kamper og 37 mål i serien.[22]
Liste over spillere med minst hundre seriekamper for Manchester United
Navn Nasjonalitet Posisjon Karriere i
Manchester United
Serie-
kamper
Serie-
mål
Kamper
sammenlagt
Mål
sammenlagt
Ref
Giggs, RyanRyan Giggs[B] * Wales MB 1990–2014 672 114 963 168 [7]
Charlton, BobbyBobby Charlton[C] * England SP 1956–1973 606 199 758 249 [10]
Foulkes, BillBill Foulkes England FS 1952–1970 566 7 688 9 [24]
Scholes, PaulPaul Scholes England MB 1993–2011
2012–2013
499 107 718 155 [13]
Spence, JoeJoe Spence England SP 1919–1933 481 158 510 168 [25]
Stepney, AlexAlex Stepney England K 1966–1978 433 2 539 2 [26]
Silcock, JackJack Silcock England FB 1919–1934 423 2 449 2 [27]
Dunne, TonyTony Dunne Irland FS 1960–1973 414 2 535 2 [28]
Neville, GaryGary Neville England FS 1992–2011 400 5 602 7 [29]
Rowley, JackJack Rowley England SP 1937–1954 380 182 424 211 [30]
Albiston, ArthurArthur Albiston Skottland FS 1974–1988 379 6 485 7 [31]
Buchan, MartinMartin Buchan Skottland FS 1972–1983 376 4 456 4 [32]
Irwin, DenisDenis Irwin Irland FS 1990–2002 368 22 529 33 [33]
Best, GeorgeGeorge Best[D] * Nord-Irland SP 1963–1974 361 137 470 179 [36]
McClair, BrianBrian McClair Skottland R 1987–1998 355 88 471 127 [37]
Chilton, AllenbyAllenby Chilton England HB 1946–1955 352 3 391 3 [38]
Hughes, MarkMark Hughes Wales SP 1983–1986
1988–1995
345 120 467 163 [39]
Robson, BryanBryan Robson England MB 1981–1994 345 74 461 99 [40]
McIlroy, SammySammy McIlroy Nord-Irland MB 1971–1982 342 57 419 71 [41]
Macari, LouLou Macari Skottland MB 1973–1984 329 78 401 97 [42]
Keane, RoyRoy Keane Irland MB 1993–2005 326 33 480 51 [43]
Coppell, SteveSteve Coppell[E] * England MB 1975–1983 322 54 396 70 [45]
Pallister, GaryGary Pallister England FS 1989–1998 317 12 437 15 [46]
Pearson, StanStan Pearson England SP 1937–1954 312 127 343 148 [47]
Ferdinand, RioRio Ferdinand England FS 2002–2014 312 7 455 8 [48]
Stiles, NobbyNobby Stiles England HB 1960–1971 311 17 395 19 [49]
Law, DenisDenis Law[F] * Skottland SP 1962–1973 309 171 404 237 [51]
Bruce, SteveSteve Bruce England FS 1987–1996 309 36 414 51 [52]
Moore, CharlieCharlie Moore England FB 1919–1921
1922–1931
309 0 328 0 [53]
Steward, AlfAlf Steward England K 1920–1932 309 0 326 0 [54]
Rooney, WayneWayne Rooney nåværende spiller England SP 2004– 365 177 516 251 [55]
Carey, JohnnyJohnny Carey Irland FB 1937–1953 304 16 344 17 [56]
Crerand, PatPat Crerand Skottland MB 1963–1971 304 10 397 15 [57]
Meredith, BillyBilly Meredith[G] * Wales SP 1907–1921 303 35 335 36 [59]
Hilditch, LalLal Hilditch England HB 1919–1932 301 7 322 7 [60]
Duxbury, MikeMike Duxbury England FS 1980–1990 299 6 378 7 [61]
Bailey, GaryGary Bailey England K 1978–1987 294 0 375 0 [62]
Brennan, ShayShay Brennan Irland FB 1958–1970 292 3 359 6 [63]
Schmeichel, PeterPeter Schmeichel Danmark K 1991–1999 292 0 398 1 [64]
Wall, GeorgeGeorge Wall England SP 1906–1915 287 89 319 100 [65]
Bennion, RayRay Bennion Wales HB 1921–1932 286 2 301 3 [66]
Erentz, FredFred Erentz Skottland FB 1892–1902 280 9 310 9 [67]
Bell, AlexAlex Bell Skottland HB 1903–1913 278 10 309 10 [68]
Evra, PatricePatrice Evra Frankrike FS 2006–2014 273 7 379 10 [69]
Sadler, DavidDavid Sadler England R 1963–1973 272 22 335 27 [70]
Roberts, CharlieCharlie Roberts England HB 1904–1913 271 22 302 23 [71]
Butt, NickyNicky Butt England MB 1992–2004 270 21 387 26 [72]
Beckham, DavidDavid Beckham England MB 1992–2003 265 62 394 85 [73]
Neville, PhilPhil Neville England R 1995–2005 263 5 386 8 [74]
Viollet, DennisDennis Viollet[H] * England SP 1953–1962 259 159 293 179 [75]
O'Shea, JohnJohn O'Shea Irland R 1999–2011 256 10 393 15 [17]
Aston sr., JohnJohn Aston sr. England FB 1946–1954 253 29 284 30 [76]
Silvestre, MikaëlMikaël Silvestre Frankrike FS 1999–2008 249 6 361 10 [77]
Berry, JohnnyJohnny Berry England SP 1951–1958 247 37 276 45 [78]
Byrne, RogerRoger Byrne England FB 1951–1958 245 17 280 20 [79]
Carrick, MichaelMichael Carrick nåværende spiller England MB 2006– 288 17 417 23 [80]
Cockburn, HenryHenry Cockburn England HB 1946–1954 243 4 275 4 [81]
Moger, HarryHarry Moger England K 1903–1912 242 0 266 0 [82]
Stacey, GeorgeGeorge Stacey England FB 1907–1915 241 9 270 9 [83]
Morgan, WillieWillie Morgan Skottland MB 1968–1975 238 25 296 34 [84]
Solskjær, Ole GunnarOle Gunnar Solskjær Norge SP 1996–2007 235 91 366 126 [85]
Brown, WesWes Brown England FS 1998–2011 232 3 362 5 [86]
Moran, KevinKevin Moran Irland FS 1979–1988 231 21 289 24 [87]
Cartwright, WalterWalter Cartwright England HB 1895–1905 228 8 257 8 [88]
Duckworth, DickDick Duckworth England HB 1903–1914 225 11 254 11 [89]
Stapleton, FrankFrank Stapleton Irland SP 1981–1987 223 60 288 78 [90]
Greenhoff, BrianBrian Greenhoff England FS 1973–1979 221 13 271 17 [91]
Turnbull, SandySandy Turnbull Skottland SP 1907–1915 220 90 247 101 [92]
Fletcher, DarrenDarren Fletcher Skottland MB 2003–2015 223 18 342 24 [93]
Vidić, NemanjaNemanja Vidić Serbia MB 2006–2014 211 15 300 21 [94]
Gregg, HarryHarry Gregg Nord-Irland K 1957–1966 210 0 247 0 [95]
Whiteside, NormanNorman Whiteside Nord-Irland SP 1982–1989 206 47 274 67 [96]
Ince, PaulPaul Ince England MB 1989–1995 206 25 281 29 [97]
Houston, StewartStewart Houston Skottland FS 1974–1980 205 13 250 16 [98]
Kidd, BrianBrian Kidd England SP 1967–1974 203 52 266 70 [99]
Herd, DavidDavid Herd Skottland SP 1961–1968 202 114 265 145 [100]
Nicholl, JimmyJimmy Nicholl Nord-Irland FS 1975–1982 197 3 248 6 [101]
Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo Portugal SP 2003–2009 196 84 292 118 [102]
Grimwood, JohnJohn Grimwood England HB 1919–1927 196 8 205 8 [103]
Cole, AndyAndy Cole England SP 1995–2001 195 93 275 121 [104]
Vose, GeorgeGeorge Vose England HB 1933–1939 195 1 209 1 [105]
Sharpe, LeeLee Sharpe England MB 1988–1996 193 21 263 36 [106]
Crompton, JackJack Crompton England K 1946–1956 191 0 212 0 [107]
Jones, TomTom Jones Wales FB 1924–1937 189 0 200 0 [108]
Manley, TomTom Manley England HB 1931–1939 188 40 195 41 [109]
Blackmore, ClaytonClayton Blackmore Wales R 1984–1994 186 19 245 26 [110]
Sar, Edwin van derEdwin van der Sar Nederland K 2005–2011 186 0 266 0 [111]
Mew, JackJack Mew England K 1912–1926 186 0 199 0 [112]
McQueen, GordonGordon McQueen Skottland FS 1978–1985 184 20 229 26 [113]
Stafford, HarryHarry Stafford England FB 1896–1903 183 0 200 1 [114]
Mann, FrankFrank Mann England HB 1923–1930 180 5 197 5 [115]
Wood, RayRay Wood England K 1949–1958 178 0 208 0 [116]
Rowley, HarryHarry Rowley England SP 1928–1932
1934–1937
173 55 180 55 [117]
Downie, AlexAlex Downie Skottland HB 1902–1909 172 12 191 14 [118]
McKay, BillBill McKay Skottland HB 1934–1940 169 15 182 15 [119]
Taylor, TommyTommy Taylor England SP 1953–1958 166 112 191 131 [120]
West, EnochEnoch West England SP 1910–1915 166 72 181 80 [121]
Quixall, AlbertAlbert Quixall England SP 1958–1964 165 50 184 56 [122]
Griffiths, JackJack Griffiths England FB 1934–1939 165 1 173 1 [123]
Delaney, JimmyJimmy Delaney Skottland SP 1946–1950 164 25 184 28 [124]
McGrath, PaulPaul McGrath Irland FS 1982–1989 163 12 199 16 [125]
Strachan, GordonGordon Strachan Skottland MB 1984–1989 160 33 201 38 [126]
Wilkins, RayRay Wilkins England MB 1979–1984 160 7 194 10 [127]
McPherson, FrankFrank McPherson England SP 1923–1928 159 45 175 52 [128]
Setters, MauriceMaurice Setters England HB 1960–1965 159 12 194 14 [129]
Schofield, AlfAlf Schofield England SP 1900–1907 157 30 179 35 [130]
Griffiths, BillyBilly Griffiths England HB 1899–1905 157 27 175 30 [131]
Aston jr., JohnJohn Aston jr. England SP 1965–1972 155 25 187 27 [132]
Cassidy, JoeJoe Cassidy Skottland SP 1893
1895–1900
152 90 174 100 [133]
Edwards, DuncanDuncan Edwards England HB 1953–1958 151 20 177 21 [134]
Nistelrooy, Ruud vanRuud van Nistelrooy Nederland SP 2001–2006 150 95 219 150 [19]
Moses, RemiRemi Moses England MB 1981–1989 150 7 199 12 [135]
Bryant, BillyBilly Bryant England SP 1934–1939 148 42 157 42 [136]
Partridge, TeddyTeddy Partridge England SP 1920–1929 148 16 160 18 [137]
Lochhead, ArthurArthur Lochhead Skottland SP 1921-1925 147 50 153 50 [138]
Nani, Nani Portugal MB 2007–2015 147 26 230 41 [139]
Cantona, EricEric Cantona Frankrike SP 1992–1997 143 64 185 82 [140]
Morgan, BillyBilly Morgan England HB 1897–1903 143 6 152 7 [141]
Mitten, CharlieCharlie Mitten England SP 1946–1950 142 50 162 61 [142]
McNaught, JamesJames McNaught Skottland HB 1893–1898 140 12 162 12 [143]
Barson, FrankFrank Barson England HB 1922–1928 140 4 152 4 [144]
Pearson, StuartStuart Pearson England SP 1974–1979 139 55 180 66 [145]
Olsen, JesperJesper Olsen Danmark MB 1984–1988 139 21 176 24 [146]
Hanson, JimmyJimmy Hanson England SP 1924–1931 138 47 147 52 [147]
Ji-Sung, ParkPark Ji-Sung Sør-Korea MB 2005–2012 134 19 205 27 [21]
Donaldson, BobBob Donaldson Skottland SP 1892–1897 131 56 155 66 [148]
Valencia, AntonioAntonio Valencia nåværende spiller Ecuador MB 2009– 173 13 244 21 [149]
Wilson, JackJack Wilson England HB 1926–1932 130 3 140 3 [150]
James, SteveSteve James England HB 1968–1975 129 4 161 4 [151]
Thomas, HarryHarry Thomas Wales SP 1922–1930 128 12 135 13 [152]
Pegg, DavidDavid Pegg England SP 1952–1958 127 24 150 28 [153]
Kantsjelskis, AndrejAndrej Kantsjelskis Sovjetunionen
Russland
MB 1991–1995 123 28 161 36 [154]
Cantwell, NoelNoel Cantwell Irland FB 1960–1967 123 6 146 8 [155]
Burns, FrancisFrancis Burns Skottland FS 1967–1972 121 6 156 7 [156]
Bonthron, BobBob Bonthron Skottland FB 1903–1907 119 3 134 3 [157]
Barrett, FrankFrank Barrett Skottland K 1896–1900 118 0 136 0 [158]
Fitzpatrick, JohnJohn Fitzpatrick Skottland FS 1965–1973 117 8 147 10 [159]
Mellor, JackJack Mellor England FB 1930–1937 116 0 122 0 [160]
Scanlon, AlbertAlbert Scanlon England SP 1954–1960 115 34 127 35 [161]
Evans, JonnyJonny Evans Nord-Irland FS 2007– 131 4 198 7 [162]
Hayes, VinceVince Hayes England FB 1901–1907
1908–1910
115 2 128 2 [163]
Picken, JackJack Picken Skottland SP 1905–1911 113 39 122 46 [164]
Peddie, JackJack Peddie Skottland SP 1902–1903
1904–1907
112 52 121 58 [165]
Mutch, GeorgeGeorge Mutch Skottland SP 1934–1937 112 46 120 49 [166]
McLenahan, HughHugh McLenahan England HB 1928–1937 112 11 116 12 [167]
Daly, GerryGerry Daly Irland MB 1973–1977 111 23 142 32 [168]
Downie, JohnJohn Downie Skottland SP 1949–1953 110 35 116 37 [169]
McLachlan, GeorgeGeorge McLachlan Skottland SP 1929–1933 110 4 116 4 [170]
McGlen, BillyBilly McGlen England HB 1946–1952 110 2 122 2 [171]
Halse, HaroldHarold Halse[I] * England SP 1908–1912 109 41 125 56 [174]
Jordan, JoeJoe Jordan Skottland SP 1978–1981 109 37 126 41 [175]
Bryant, WilliamWilliam Bryant England SP 1896–1900 109 27 127 33 [176]
Berbatov, DimitarDimitar Berbatov Bulgaria SP 2008–2012 108 48 149 56 [177]
Gibson, DonDon Gibson England HB 1950–1955 108 0 115 0 [178]
Holden, DickDick Holden England FB 1905–1914 106 0 117 0 [179]
Blanchflower, JackieJackie Blanchflower Nord-Irland HB 1951–1958 105 26 117 27 [180]
Parker, PaulPaul Parker England FS 1991–1996 105 1 146 2 [181]
Beale, BobbyBobby Beale England K 1912–1919 105 0 112 0 [182]
Sheringham, TeddyTeddy Sheringham England SP 1997–2001 104 31 153 46 [183]
Anderson, Anderson Brasil MB 2007–2015 105 5 181 9 [184]
Jones, MarkMark Jones England HB 1950–1958 103 1 121 1 [185]
Hernández, JavierJavier Hernández Mexico SP 2010–2015 103 37 157 59 [22]
Phelan, MikeMike Phelan England R 1989–1994 102 2 146 3 [186]
Warner, JackJack Warner Wales HB 1938–1950 102 1 116 2 [187]
Brown, JamesJames Brown Skottland HB 1935–1939 102 1 110 1 [188]
Hill, GordonGordon Hill England MB 1975–1978 101 39 134 51 [189]
Forsyth, AlexAlex Forsyth Skottland FB 1973–1978 101 4 119 5 [190]
, RafaelRafael Brasil DF 2008–2015 109 5 170 5 [191]
Smalling, ChrisChris Smalling nåværende spiller England FS 2010– 132 6 203 11 [192]
de Gea, DavidDavid de Gea nåværende spiller Spania K 2011– 162 0 220 0 [193]
Jones, PhilPhil Jones nåværende spiller England R 2011– 104 2 141 5 [194]
Young, AshleyAshley Young nåværende spiller England MB 2011– 107 10 139 13 [195]

Klubbkapteiner[rediger | rediger kilde]

Wayne Rooney har vært Manchester Uniteds klubbkaptein siden 2014.

Fra 1882 og til 2016 har 45 spillere vært klubbkaptein for Newton Heath LYR FC, Newton Heath FC eller Manchester United FC.[196] Den første av klubbens klubbkapteiner man kjenner til, var E. Thomas, som var kaptein fra 1882 til 1883.[196] Den av klubbens spillere som har vært klubbkaptein over lengst periode, er Bryan Robson, som var kaptein fra 1982 til 1994, hvorav de to siste årene sammen med Steve Bruce.[196] Roy Keane er klubbens mestvinnende som klubbkaptein, med fire Premier League-titler, to FA-cuptitler, en Community Shield-tittel, et vunnet Champions League-mesterskap, samt et vunnet Intercontinental Cup-mesterskap. Nåværende klubbkaptein, Wayne Rooney, tok over etter Nemanja Vidić, da Vidić forlot klubben i 2014.[197][198]

Klubbkapteiner
Navn[196] Nasjonalitet Posisjon Tidsrom Anmerkninger
Ukjent 1878–1882
Thomas, E.E. Thomas Ukjent 1882–1883 Første kjente klubbkaptein
Black, SamSam Black England FB 1883–1887
Powell, JackJack Powell Wales FB 1887–1891 Første kaptein som ikke er engelsk
McFarlane, BobBob McFarlane Skottland FB 1891–1892
Cassidy, JoeJoe Cassidy Skottland SP 1892–1893
Ukjent 1893–1894
McNaught, JamesJames McNaught Skottland HB 1894–1896
Jenkyns, CaesarCaesar Jenkyns Wales FB 1896–1897
Stafford, HarryHarry Stafford England FB 1897–1903
Sutcliffe, John WillieJohn Willie Sutcliffe England K 1903–1904
Peddie, JackJack Peddie Skottland SP 1904–1905
Roberts, CharlieCharlie Roberts England HB 1905–1913
Stacey, GeorgeGeorge Stacey England FB 1913–1914
Hunter, GeorgeGeorge Hunter England HB 1914–1915
O'Connell, PatrickPatrick O'Connell Irland HB 1915–1917
Anderson, GeorgeGeorge Anderson England SP 1917–1918
Mew, JackJack Mew England K 1918–1919
Hilditch, LalLal Hilditch England HB 1919–1922
Barson, FrankFrank Barson England HB 1922–1928
Wilson, JackJack Wilson England HB 1928–1929
Spencer, CharlieCharlie Spencer England FB 1929–1930
Silcock, JackJack Silcock England FB 1930–1931
McLachlan, GeorgeGeorge McLachlan Skottland SP 1931–1932
Page, LouisLouis Page England SP 1932
Silcock, JackJack Silcock England FB 1932–1934 Den første klubbkapteien som
hadde to perioder som kaptein.
McKay, BillBill McKay Skottland SP 1934–1935
Brown, JamesJames Brown Skottland HB 1935–1937
Roughton, GeorgeGeorge Roughton England FB 1937–1939
McKay, BillBill McKay Skottland SP 1939–1940
Ingen 1940–1944 Ingen aktivitet på grunn av andre verdenskrig
Roughton, GeorgeGeorge Roughton England FB 1944–1945
Carey, JohnnyJohnny Carey Irland FB 1945–1953
Pearson, StanStan Pearson England SP 1953
Chilton, AllenbyAllenby Chilton England HB 1953–1955
Byrne, RogerRoger Byrne England FB 1955–1958
Foulkes, BillBill Foulkes England FB 1958–1959
Viollet, DennisDennis Viollet England SP 1959–1960
Setters, MauriceMaurice Setters England MB 1960–1962
Cantwell, NoelNoel Cantwell Irland FS 1962–1967 Kaptein sammen med Denis Law fra 1964 til 1967
Law, DenisDenis Law Skottland SP 1964–1968 Kaptein sammen med Noel Cantwell fra 1964 til 1967
Charlton, BobbyBobby Charlton England SP 1968–1973
Graham, GeorgeGeorge Graham Skottland R 1973–1974
Morgan, WillieWillie Morgan Skottland MB 1975–1982
Buchan, MartinMartin Buchan Skottland FS 1975–1982
Wilkins, RayRay Wilkins England MB 1982
Robson, BryanBryan Robson England MB 1982–1994 Hadde lengste periode som klubbkaptein i klubbens historie;
kaptein sammen med Steve Bruce fra 1992 til 1994
Bruce, SteveSteve Bruce England FS 1992–1996 Kaptein sammen med Bryan Robson fra 1992 til 1994
Cantona, EricEric Cantona Frankrike SP 1996–1997 Første kaptein fra utenfor De britiske øyer
Keane, RoyRoy Keane Irland MB 1997–2005
Neville, GaryGary Neville England FS 2005–2011
VidicNemanja Vidić Serbia FS 2011–2014
Rooney, WayneWayne Rooney England SP 2014–2017
Carrick, MichaelMichael Carrick England MB 2017–

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Type numrering
  1. ^ Premier League tok over som øverste serie i det engelske divisjonssystemet ved stiftelsen i 1992. 1. divisjon ble nest øverste nivå, 2. divisjon ble tredje nivå, og så videre.
  2. ^ Ryan Giggs innehar rekorden for flest seriekamper og flest kamper sammenlagt for klubben.[8][11]
  3. ^ Bobby Charlton innehar rekorden for flest scoringer i serien og flest scoringer sammenlagt for klubben.[9][23]
  4. ^ George Best innehar klubbrekorden i Manchester United for flest scorede mål i en kamp, med seks. Rekorden ble satt 7. februar 1970, da Manchester United møtte Northampton Town i FA-cupens 5. runde. Best deler rekorden med Harold Halse.[34][35]
  5. ^ Coppell innehar klubbrekorden for flest spilte seriekamper på rad, med 206. Rekorden ble satt fra 15. januar 1977 til 7. november 1981.[44]
  6. ^ Denis Law innehar klubbrekorden for flest scorede mål i en sesong, alle turneringer inkludert, med 46. Rekorden ble satt i 1963/64-sesongen.[50]
  7. ^ Billy Meredith innehar klubbrekorden som eldste spiller til å spille førstelagsfotball, da han 7. mai 1921 spilte for Manchester United da klubben møtte Derby County i First Division, i en alder av 46 år og 281 dager.[58]
  8. ^ Dennis Viollet innehar klubbrekorden for flest scorede mål i serien i løpet av en sesong, med 32. Rekorden ble satt i 1959/60-sesongen.[50]
  9. ^ Harold Halse innehar klubbrekorden i Manchester United for flest scorede mål i en kamp, med seks. Rekorden ble satt da Manchester United møtte Swindon Town i FA Charity Shield 25. september 1911. Halse deler klubbrekorden med George Best.[35][172][173]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Shury og Landamore (2002), s. 8
  2. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), s. 28
  3. ^ «Cup Final Statistics», fra FAs offisielle hjemmeside. Besøkt 24. september 2014 (en)
  4. ^ «Trophy Room», fra Manchester Uniteds offisielle hjemmeside. Besøkt 24. september 2014 (en)
  5. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), s. 304
  6. ^ «Sir Alex Ferguson to retire as Manchester United manager», BBC Sports, 8. mai 2013. Besøkt 2. september 2014 (en)
  7. ^ a b c «Ryan Giggs», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  8. ^ a b c d «The top 100 appearance-makers in all competitive matches», statistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  9. ^ a b «All goalscorers in all league matches», StretfordEnd.co.uk. Besøkt 23. september 2014 (en)
  10. ^ a b «Bobby Charlton», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  11. ^ a b «The top 100 appearance-makers in all league matches», statistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  12. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), ss. 139, 155, 192
  13. ^ a b «Paul Scholes», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  14. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), s. 169
  15. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), ss. 196–197
  16. ^ McCartney (2013), s. 284
  17. ^ a b «John O'Shea», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  18. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), s. 219
  19. ^ a b «Ruud van Nistelrooy», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  20. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), s. 209
  21. ^ a b «Park Ji-Sung», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  22. ^ a b «Javier Hernández», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  23. ^ «All goalscorers in all competitive matches», StretfordEnd.co.uk. Besøkt 23. september 2014 (en)
  24. ^ «Bill Foulkes», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  25. ^ «Joe Spence», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  26. ^ «Alex Stepney», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  27. ^ «Jack Silcock», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  28. ^ «Tony Dunne», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  29. ^ «Gary Neville», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  30. ^ «Jack Rowley», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  31. ^ «Arthur Albiston», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  32. ^ «Martin Buchan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  33. ^ «Denis Irwin», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  34. ^ «The best of Best», av John May, BBC Sports, 25. november 2005. Besøkt 23. september 2014 (en)
  35. ^ a b «Six goals in a game», StretfordEnd.co.uk. Besøkt 23. september 2014 (en)
  36. ^ «George Best», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  37. ^ «Brian McClair», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  38. ^ «Allenby Chilton», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  39. ^ «Mark Hughes», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  40. ^ «Bryan Robson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  41. ^ «Sammy McIlroy», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  42. ^ «Lou Macari», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  43. ^ «Roy Keane», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  44. ^ White (2008), s.17
  45. ^ «Steve Coppell», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  46. ^ «Gary Pallister», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  47. ^ «Stan Pearson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  48. ^ «Rio Ferdinand», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  49. ^ «Nobby Stiles», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  50. ^ a b «Manchester United F.C - Club Records», av David Hobbs, SportNetwork.net, 15. februar 2005. Besøkt 23. september 2014 (en)
  51. ^ «Denis Law», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  52. ^ «Steve Bruce», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  53. ^ «Charlie Moore», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  54. ^ «Alfred Steward, spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  55. ^ «Wayne Rooney», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 4. september 2014 (en)
  56. ^ «Johnny Carey», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  57. ^ «Paddy Crerand», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  58. ^ Mitten (2008), s. 29
  59. ^ «Billy Meredith», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  60. ^ «Lal Hilditch», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  61. ^ «Mike Duxbury», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  62. ^ «Gary Bailey», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  63. ^ «Shay Brennan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  64. ^ «Peter Schmeichel», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  65. ^ «George Wall», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  66. ^ «Ray Bennion», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  67. ^ «Fred Erentz», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  68. ^ «Alex Bell», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  69. ^ «Patrice Evra», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  70. ^ «David Sadler», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  71. ^ «Charlie Roberts», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  72. ^ «Nicky Butt», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  73. ^ «David Beckham», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  74. ^ «Phil Neville», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  75. ^ «Dennis Viollet», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  76. ^ «John Aston senior», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  77. ^ «Mikael Silvestre», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  78. ^ «Johnny Berry», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  79. ^ «Roger Byrne», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  80. ^ «Michael Carrick», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 4. september 2014 (en)
  81. ^ «Henry Cockburn», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  82. ^ «Harry Moger», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  83. ^ «George Stacey», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  84. ^ «Willie Morgan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  85. ^ «Ole Gunnar Solskjaer», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  86. ^ «Wes Brown», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  87. ^ «Kevin Moran», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  88. ^ «Walter Cartwright», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  89. ^ «Dick Duckworth», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  90. ^ «Frank Stapleton», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  91. ^ «Brian Greenhoff», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  92. ^ «Alexander Turnbull», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 1. september 2014 (en)
  93. ^ «Darren Fletcher», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  94. ^ «Nemanja Vidic», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  95. ^ «Harry Gregg, spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  96. ^ «Norman Whiteside», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  97. ^ «Paul Ince», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  98. ^ «Stewart Houston», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  99. ^ «Brian Kidd», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  100. ^ «David Herd», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  101. ^ «Jimmy Nicholl», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  102. ^ «Cristiano Ronaldo», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  103. ^ «John Grimwood», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  104. ^ «Andy Cole», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  105. ^ «George Vose», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  106. ^ «Lee Sharpe», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  107. ^ «Jack Crompton», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  108. ^ «Tom Jones», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 5. september 2014 (en)
  109. ^ «Tom Manley», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  110. ^ «Clayton Blackmore», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  111. ^ «Edwin van der Sar», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  112. ^ «Jack Mew», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  113. ^ «Gordon McQueen», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  114. ^ «Harry Stafford», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  115. ^ «Frank Mann», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  116. ^ «Ray Wood», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  117. ^ «Harry Rowley», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  118. ^ «Alex Downie», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  119. ^ «Bill McKay», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  120. ^ «Tommy Taylor», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  121. ^ «Enoch West», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  122. ^ «Albert Quixall», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. september 2014 (en)
  123. ^ «Jack Griffiths», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  124. ^ «Jimmy Delaney», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  125. ^ «Paul McGrath», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  126. ^ «Gordon Strachan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  127. ^ «Ray Wilkins», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  128. ^ «Frank McPherson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  129. ^ «Maurice Setters», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  130. ^ «Alf Schofield», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  131. ^ «William Griffiths», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  132. ^ «John Aston junior», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  133. ^ «Joe Cassidy», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  134. ^ «Duncan Edwards», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  135. ^ «Remi Moses», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  136. ^ «Billy Bryant», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  137. ^ «Teddy Partridge», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  138. ^ «Arthur Lochhead», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  139. ^ «Nani», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  140. ^ «Eric Cantona», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  141. ^ «Billy Morgan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  142. ^ «Charlie Mitten», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  143. ^ «James McNaught», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  144. ^ «Frank Barson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  145. ^ «Stuart Pearson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  146. ^ «Jesper Olsen», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  147. ^ «Jimmy Hanson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  148. ^ «Bob Donaldson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  149. ^ «Antonio Valencia», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  150. ^ «Jack Wilson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  151. ^ «Steve James», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  152. ^ «Harry Thomas», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  153. ^ «David Pegg», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  154. ^ «Andrei Kanchelskis», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  155. ^ «Noel Cantwell», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  156. ^ «Francis Burns», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  157. ^ «Bob Bonthron», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  158. ^ «Frank Barrett», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  159. ^ «John Fitzpatrick», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  160. ^ «Jack Mellor», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  161. ^ «Albert Scanlon», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  162. ^ «Jonny Evans», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  163. ^ «Vince Hayes», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  164. ^ «Jack Picken», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  165. ^ «Jack Peddie», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  166. ^ «George Mutch», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  167. ^ «Hugh McLenahan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  168. ^ «Gerry Daly», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  169. ^ «John Downie», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  170. ^ «George McLachlan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  171. ^ «Billy McGlen», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  172. ^ Brandon (1978), s. 109
  173. ^ Biddiscombe, Curry og Hayden (2011), s. 34
  174. ^ «Harold Halse», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  175. ^ «Joe Jordan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  176. ^ «William Bryant», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  177. ^ «Dimitar Berbatov», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  178. ^ «Don Gibson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  179. ^ «Dick Holden», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  180. ^ «Jackie Blanchflower», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  181. ^ «Paul Parker», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  182. ^ «Robert Beale», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  183. ^ «Teddy Sheringham», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  184. ^ «Anderson», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  185. ^ «Mark Jones», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  186. ^ «Mike Phelan», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  187. ^ «Jack Warner», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  188. ^ «James Brown», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  189. ^ «Gordon Hill», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  190. ^ «Alex Forsyth», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 7. september 2014 (en)
  191. ^ «Rafael», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. mai 2016 (en)
  192. ^ «Chris Smalling», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. mai 2016 (en)
  193. ^ «David de Gea», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. mai 2016 (en)
  194. ^ «Phil Jones», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. mai 2016 (en)
  195. ^ «Ashley Young», spillerstatistikk fra StretfordEnd.co.uk. Besøkt 6. mai 2016 (en)
  196. ^ a b c d «Newton Heath and Manchester United Captains», fra Manchester United Museum information sheets. Utgitt av Manchester United, juni 2009 (en)
  197. ^ «Wayne Rooney named Manchester United’s club captain by Louis van Gaal», av Jamie Jackson, theguardian.com, 13. august 2014. Besøkt 22. september 2014 (en)
  198. ^ «Louis van Gaal names Wayne Rooney as new Manchester United captain», av Ian Herbert, independent.co.uk, 12. august 2014. Besøkt 22. september 2014 (en)

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Biddiscombe, Ross; Curry, Patrick; Hayden, Jonathan (2011). The Official Encyclopedia of Manchester United (engelsk). London: Simon & Schuster UK. ISBN 978-1-84737-918-4. 
  • Brandon, Derek (1978). A–Z of Manchester Football: 100 Years of Rivalry (engelsk). London: Boondoggle Ltd. 
  • Mitten, Andy (2008). The Man Utd Miscellany (engelsk). Vision Sports Publishing. ISBN 978-1-905326-27-3. 
  • Shury, Alan; Landamore, Brian (2002). The Definitive Newton Heath F.C. (engelsk). Nottingham: SoccerData. ISBN 1899468161. 
  • White, John D. T (2008). «January». The Official Manchester United Almanac (engelsk) (1. utg.). London: Orion Books. ISBN 978-0-7528-9192-7. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]