Harry Stafford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harry Stafford
Harry Stafford the first captain of Manchester United.jpg
Født29. nov. 1869Rediger på Wikidata
CreweRediger på Wikidata
Død1940Rediger på Wikidata
MontréalRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, Det forente kongerike Storbritannia og IrlandRediger på Wikidata

Harry Stafford (født 1869 i Crewe, Cheshire, England, død 1940) var en engelsk fotballspiller. Han spilte 200 kamper for Newton Heath (senere Manchester United) etter overgangen fra Crewe Alexandra i mars 1896. Han ble kaptein for laget.

Harry Stafford er blant de mest framtredende personlighetene i Manchester Uniteds historie. I 1902 hadde Newton Heath fått konkurstrussel og han kan takke sin St. Bernhardshund Major for det. Klubben avholdt en basar for å få inn midler og Major forsvant under basaren. Leteaksjon ble satt i gang, og Major ble funnet av en intetanende mann som var ute og gikk seg en tur. Mannen som var ute og gikk var bryggerieieren John Henry Davies. Stafford fortalte Davies om den mulige skjebnen for klubben og Davies bestemte seg for å investere penger i Newton Heath. Betingelsen var at han fikk være styreformann. Det ble han.

Newton Heath bytta navn til Manchester United i 1902 og Stafford var kaptein til han la opp i juni 1903. Etter at han la opp drev han et hotell i Wrexham i Wales og senere et hotell i Canada.

Sønnen hans, Harry Stafford jr., som døde 17. desember 1988, 87 år gammel, ble i 2002 identifisert som et mulig offer for seriemorderen Harold Shipman.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]