Ray Wood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ray Wood
Født11. juni 1931Rediger på Wikidata
HebburnRediger på Wikidata
Død7. juli 2002Rediger på Wikidata (71 år)
BexhillRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, EnglandRediger på Wikidata

Raymond Ernest Wood (født 11. juni 1931, død 7. juli 2002) var en britisk fotballspiller. Wood huskes best som keeper på Manchester United gjennom størstedelen av 1950-tallet, hvor han var med på å vinne to ligamesterskap. Wood overlevde München-ulykken, og fortsatte å spille på høyt nivå i mange sesonger etter ulykken.

Ray Wood startet fotballkarrieren i Darlington FC, etter å tidligere ha vært innom Newcastle United FC som junior. Han ble oppdaget av Manchester Uniteds talentspeidere, og ble kjøpt i desember 1949. Han debuterte for United samme sesong, men det var først i 1953 at han etablerte seg som klubbens førstekeeper. Wood ble ligamester i 1955/56 og 1956/57, og spilte også tre landskamper for England – men mistet plassen på laget til Harry Gregg kort tid før flyulykken.

Både Wood og Gregg slapp fra München-ulykken med lettere skader, men det var Gregg som var Matt Busbys førstevalg i mål, og Wood spilte bare én kamp for United etter München-ulykken. Han ble solgt til Huddersfield Town FC i desember 1958 etter å ha spilt til sammen 208 førstelagskamper for United.

Etter å ha forlatt Old Trafford, spilte Wood sju sesonger for Huddersfield, hvor han fikk med seg over 250 kamper. Han spilte deretter én sesong i Bradford City FC, og to sesonger i Barnsley FC, før han la hanskene[hvilke?] på hylla i 1968.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]