Gordon Hill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gordon Hill
Født1. april 1954 (65 år)
Sunbury-on-Thames
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Storbritannia

Gordon Alec Hill (født 1. april 1954 i Sunbury-on-Thames i Middlesex i England), er en tidligere engelsk fotballspiller. Han begynte sin karriere hos Southall FC i amatørligaen Athenian League.

Han ble først kjent hos Millwall og fikk kallenavnet Merlin på grunn av sine «magiske» dribleferdigheter. Han spilte 100 kamper og scoret 22 mål for Millwall før han ble kjøpt opp av Manchester United i november 1975 for kun 70 000 pund. Han var med på å vinne FA-cupen i 1977, men etter 134 kamper og 51 mål totalt for United, fulgte han i 1978 etter manager Tommy Docherty til Derby.

Senere spilte han for Queens Park Rangers, før han reiste til Canada og USA og spilte for en rekke klubber der. I 1985 spilte han i Nederland for FC Twente, og sommeren 1986 spilte han to kamper i Finland for HJK Helsinki før han la opp som aktiv spiller.

Han bor for tiden i Macclesfield og er utdannet trener. Tidlig på 2000-tallet var han i to korte perioder manager for Chester og Hyde.

I populærkultur[rediger | rediger kilde]

I åttende episode av den norske humorserien Brødrene Dal og spektralsteinene har brødrene havnet i England (skjønt et England der alle snakker norsk), og når de spør en eldre dame hvor de er, får de til svar at området heter Gordon Hills og at "Manchester United" er i den og den retningen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]