Liste over ordførere i Molde

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over ordførere i Molde siden formannskapsloven ble innført i 1837.

Periode Navn Stilling Parti Merknader
18371838 Brinchmann, C.B.C.B. Brinchmann Tollkasserer
1839 Sommerschield, J.S.J.S. Sommerschield Oberstløytnant
1840 Brinchmann, C.B.C.B. Brinchmann Tollkasserer
1841 Width, BastianBastian Width Konsul
1842 Kraft, EdvardEdvard Kraft Adjunkt
18431844 Bjørseth, K.A.K.A. Bjørseth Sakfører
1845 Jervell, Claus S.Claus S. Jervell Kjøpmann
1846 Bjørseth, K.A.K.A. Bjørseth Sakfører
1847 Horn, Johan OlivariusJohan Olivarius Horn Rektor
1848 Jervell, Claus S.Claus S. Jervell Kjøpmann
18491850 Horn, Johan OlivariusJohan Olivarius Horn Rektor
18511853 Dass, Isach GeorgIsach Georg Dass Sorenskriver
1854 Smith, ChristenChristen Smith Korpslege
1855 Horn, Johan OlivariusJohan Olivarius Horn Rektor
1856 Jervell, Claus S.Claus S. Jervell Kjøpmann
1857 Horn, Johan OlivariusJohan Olivarius Horn Rektor
1858 Paulsen, GunderGunder Paulsen Sakfører
1859 Lind, AndreasAndreas Lind Kaptein
1860 Paulsen, GunderGunder Paulsen Sakfører
1861 Lind, AndreasAndreas Lind Kaptein
1862 Sommerschield, Henrik L.Henrik L. Sommerschield Adjunkt
18631864 Owren, Thorvald JohannesThorvald Johannes Owren Kjøpmann
1865 Dass, Isach GeorgIsach Georg Dass Sorenskriver
1866 Leth, Ludvig ArnoldusLudvig Arnoldus Leth Sakfører
1867 Paulsen, GunderGunder Paulsen Sakfører
18681869 Leth, Ludvig ArnoldusLudvig Arnoldus Leth Sakfører
1870 Sand, Fredrik ChristianFredrik Christian Sand Sykehuslege
18711874 Feilberg, K.F.K.F. Feilberg Overlærer
18751876 Roll, Ferdinand NicolaiFerdinand Nicolai Roll Sorenskriver
1877 Sommerschield, Henrik L.Henrik L. Sommerschield Adjunkt
1878 Ræstad, Johan B.Johan B. Ræstad Kjøpmann
18791883 Owren, Tobias AnnæusTobias Annæus Owren Overlærer
18841886 Leth, Ludvig ArnoldusLudvig Arnoldus Leth Sakfører
1887 Roll, F.N.F.N. Roll Sorenskriver
18881890 Dietrichson, J.L.W.J.L.W. Dietrichson Overlærer
1891 Leth, Ludvig ArnoldusLudvig Arnoldus Leth Sakfører
1892 Dietrichson, J.L.W.J.L.W. Dietrichson Overlærer
1893 Berg, O.O. Berg Telegrafbestyrer
18941895 Dietrichson, J.L.W.J.L.W. Dietrichson Overlærer
18961899 Dessen, AlbertAlbert Dessen Lensmann
19001902 Nøsen, LarsLars Nøsen Telegrafbestyrer
19031904 Stuevold-Hansen, BirgerBirger Stuevold-Hansen Advokat
19051907 Møller, UlrichUlrich Møller Grossist
19081910 Hertzberg, NilsNils Hertzberg Advokat
19111913 Jacobsen, LarsLars Jacobsen Banksjef
19141916 Hertzberg, NilsNils Hertzberg Advokat
19171922 Holm, AntonAnton Holm Advokat
19231925 Nøsen, KristianKristian Nøsen Postmester
19261927 Elvsaas, Nils B.Nils B. Elvsaas Fylkeskasserer V [1]
19281930 Schneider, Hans Jakob SparreHans Jakob Sparre Schneider Kaptein Ble som NS-medlem seinere innsatt som ordfører i 1941.[2]
19311934 Nås, Ole SivertsenOle Sivertsen Nås Skolebestyrer V
19351937 Hanssen, OscarOscar Hanssen Konsul H
19381940, 1945 Nås, Ole SivertsenOle Sivertsen Nås Skolebestyrer V
1946 Elvsaas, Nils B.Nils B. Elvsaas Fylkeskasserer V
1947 Åsgård, O.O. Aasgård Brannmester A
19481950 Elvsaas, Nils B.Nils B. Elvsaas Fylkeskasserer V
19511955 Bore, AsgautAsgaut Bore Lektor V
19561959 Stokkeland, KåreKåre Stokkeland Politioverbetjent A
19601961 Pettersson, PetterPetter Pettersson Kjøpmann H
19621965 Skipnes, JohanJohan Skipnes Klokkerdiakon KrF
19661969 Pettersson, PetterPetter Pettersson Kjøpmann H
19701971 Askvik, OlavOlav Askvik Skatteinspektør V
19721973 Skipnes, JohanJohan Skipnes Klokkerdiakon KrF Fritatt fra oktober 1972 til november 1973 fordi han var arbeids- og kommunalminister.
19721973 Pettersson, PetterPetter Pettersson Kjøpmann H Vikar for Johan Skipnes.
19741977 Wilkens, WilhelmWilhelm Wilkens Gårdbruker Sp
19781979 Fredly, AsmundAsmund Fredly Fylkesagronom KrF
19801981 Vilnes, BerntBernt Vilnes Kontorsjef H
19821983 Fredly, AsmundAsmund Fredly Fylkesagronom KrF
19841985 Myhre, RolfRolf Myhre Kontorsjef KrF
19861989 Heggdal, RagnarRagnar Heggdal Ingeniør H Seinere president i NHO Reiseliv og daglig leder for Molde fjordstuer.[3]
19901993 Myhre, RolfRolf Myhre Direktør KrF
19941998 Øveraas, EinarEinar Øveraas Fylkestannlege H Døde 5. september 1998.
19982003 Myhre, RolfRolf Myhre Direktør KrF Varaordfører Rolf Myhre fungerte som ordfører fram til nytt valg av ordfører.[4]
20032011 Hammerø, Jan PetterJan Petter Hammerø Ingeniør H Direktevalgt ordfører for to perioder.
2011 Dahl, TorgeirTorgeir Dahl Siviløkonom H

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]