Liste over bykunst i Molde

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Det følgende er en oversikt over kunst i det offentlige rom i Molde. Listen inkluderer statuer, byster, skulpturer og minnesmerker.[1]

Liste[rediger | rediger kilde]

Navn Bilde Type Sted Koordinater Annet
Bjørnstjerne Bjørnson Statue av Bjørnstjerne Bjørnson.jpg Statue Molde videregående skole 62°44′19,94″N 7°9′56,38″Ø Utført av Hjalmar Hansen
Bjørnstjerne Bjørnson Byste av Bjørnstjerne Bjørnson, Molde.jpg Byste Alexandra Hotell 62°44′5,43″N 7°9′16,29″Ø
Per Amdam Byste av Per Amdam.jpg Byste Molde videregående skole 62°44′22,01″N 7°9′44,91″Ø
Nini Roll Anker Byste av Ninni Roll Anker.jpg Byste Godtfred Lies park 62°44′15,44″N 7°9′48,58″Ø
Kjell Magne Bondevik Byste av Kjell Magne Bondevik.jpg Byste Seilet hotell 62°43′59,79″N 7°8′38,98″Ø Ytført av Kirsten Kokkin i 2006
Henrik Ibsen Byste av Henrik Ibsen, Molde.jpg Byste Alexandra Hotell 62°44′5,36″N 7°9′16,13″Ø
Alexander Kielland AlexanderKiellandMolde.jpg Byste Reknesparken 62°44′12,91″N 7°8′54,72″Ø Utført av Peder Severin Krøyer i 1907
Olav Oksvik Byste av Olav Oksvik.jpg Byste Folkets hus 62°44′7,45″N 7°9′20,19″Ø
Rasmus Rasmussen Byste av Rasmuss Rasmussen.jpg Byste Alexandraparken 62°44′5,16″N 7°9′17,83″Ø
Kjell Steinsvik Byste av Kjell Steinsvik.jpg Byste Storgata/Myrabakken 62°44′13,96″N 7°9′26,83″Ø
Jazzgutten Skulptur Utført i bronse av Nina Due
Rosepiken Rosepiken, Molde.jpg Skulptur Rådhusplassen 62°44′15,52″N 7°9′31,39″Ø Utført av Ragnhild Butenschøn
Bjørnsonmonumentet Statue ved Seilet hotell.jpg Skulptur Seilet hotell 62°43′59,41″N 7°8′41,18″Ø
Skulptur ved Seilet hotell Skulptur ved Seilet, Molde.jpg Skulptur Seilet hotell
Samankomst Samankomst - Fylkeshuset i Molde.jpg Skulptur Fylkeshuset 62°44′3,66″N 7°9′3,66″Ø Utført av Harald Oredam
Steinen Steinen, Molde.jpg Skulptur Myrabakken/Storgata 62°44′14,47″N 7°9′27,68″Ø
And Skulptur Godtfred Lies park 62°44′16,08″N 7°9′48,81″Ø Utført av Skule Waksvik
Tre hvaler Tre hvaler.jpg Skulptur Reknesbrygga 62°44′1,17″N 7°9′2,23″Ø Utført av Olivier Ledoux
Konkylie Konkylie ved Molde bussholdeplass.jpg Skulptur Bussholdeplassen 62°44′14,63″N 7°9′43,79″Ø
Romsdalspiken Skulptur Molde lufthavn, Årø 62°44′47,23″N 7°15′38,9″Ø Utført av Knut Henrik Lund
Pike med fisk Pike med fisk.jpg Skulptur Chateauet 62°44′10,88″N 7°9′2,6″Ø
Kløyvd ball Kløyvd ball, Rådhusplassen i Molde.jpg Skulptur Rådhuset 62°44′16,88″N 7°9′31,89″Ø
Tre hoder Bykunst Molde - Hode.jpg Skulptur Molde videregående skole 62°44′21,99″N 7°9′51,16″Ø
Mor med liten gutt Mor med liten gutt.jpg Skulptur Alexandraparken 62°44′5,25″N 7°9′19,51″Ø Utført av Emma Matthiasen
Gutt med trekkspill Gutt med trekkspill.jpg Skulptur Kirkebakken omsorgssenter
Fontene Fontene ved bussholdeplassen i Molde.jpg Skulptur Bussholdeplassen
Sleipnermonumentet Minnesmerke Til minne om jageren «Sleipner»
Kongebjørka Kongebjørka 2018.jpg Minnesmerke Kongebjørka
Krigsmonument Krigsminnesmerke ved Molde domkirke.jpg Minnesmerke Molde domkirke 62°44′18,64″N 7°9′35,75″Ø Utført av Hjalmar Hansen
Håkon Herdebrei Minnesmerke Veøya 62°40′28,85″N 7°25′38,95″Ø
Håkon Herdebrei Minnesmerke Sekken 62°39′40,08″N 7°22′57,16″Ø
Bauta til Grunnloven Bauta ved Fylkeshuset i Molde.jpg Minnesmerke Fylkeshuset
Krigsbauta Minnesmerke Reknesparken
Bastian Width Minnestein Bergmo Ungdomsskole
Fridtjof Aandahl Minnesmerke Fridtjof Aandahl.jpg Minnesmerke Moldeelva ved Molde kino 62°44′16,72″N 7°9′51,24″Ø
Nikolai Peder Dreyer Minnesmerke Nesjestranda
Krigsbauta Minnesmerke Nesjestranda
Aarø leir Minnesmerke Molde lufthavn, Årø
Hans Rasmus Astrup Minnesmerke Hans Rasmus Astrup.jpg Minnesmerke Kviltorp skole
Rose-abstraksjon Molderosen 2018 - 2.jpg Veggkunst Storgata 62°44′15,67″N 7°9′43,56″Ø Malt av Arne Nøst
Mennesker Mennesker av Thor Sandborg - Vest.jpg Veggkunst Aker Stadion 62°43′58,19″N 7°8′51,76″Ø Oppført av av Thor Sandborg
Skålanker Skålanker, Molde kai.jpg Antikke gjenstander Storkaia
Anker Anker på Molde kai.jpg Antikke gjenstander Storkaia
Vannpost Vannpost på Torget i Molde.jpg Antikke gjenstander Torget 62°44′14,42″N 7°9′32,64″Ø
Kanonbatteri Antikke gjenstander Reknes 62°44′0,05″N 7°8′30,17″Ø

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ola Gjendem (høsten 2011). «Molderoser i jern og metall». Bymagasinet Molde.