Liste over olympiske medaljevinnere i gymnastikk (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over olympiske medaljevinnere i gymnastikk inneholder samtlige kvinnelige utøvere som har tatt en olympisk medalje i gymnastikk.

Apparatturn[rediger | rediger kilde]

Nåværende program[rediger | rediger kilde]

Mangekamp individuelt[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Maria Gorokhovskaya (URS) Flag of the Soviet Union.svg Nina Bocharova (URS) Flag of Hungary.svg Margit Korondi (HUN)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of Hungary.svg Ágnes Keleti (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Sofia Muratova (URS)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Sofia Muratova (URS) Flag of the Soviet Union.svg Polina Astakhova (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Polina Astakhova (URS)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH) Flag of the Soviet Union.svg Zinaida Voronina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Natalia Kuchinskaya (URS)
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Ludmilla Tourischeva (URS) Flag of East Germany.svg Karin Janz (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Tamara Lazakovich (URS)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Romania.svg Nadia Comăneci (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Nellie Kim (URS) Flag of the Soviet Union.svg Ludmilla Tourischeva (URS)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Yelena Davydova (URS) Flag of Romania.svg Nadia Comăneci (ROU)
Flag of East Germany.svg Maxi Gnauck (GDR)
ikke utdelt
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the United States.svg Mary Lou Retton (USA) Flag of Romania.svg Ecaterina Szabo (ROU) Flag of Romania.svg Simona Păucă (ROU)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Yelena Shushunova (URS) Flag of Romania.svg Daniela Silivaş (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Svetlana Boginskaya (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Tatiana Gutsu (EUN) Flag of the United States.svg Shannon Miller (USA) Flag of Romania.svg Lavinia Miloşovici (ROU)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Ukraine.svg Lilia Podkopayeva (UKR) Flag of Romania.svg Gina Gogean (ROU) Flag of Romania.svg Simona Amânar (ROU)
Flag of Romania.svg Lavinia Miloşovici (ROU)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Romania.svg Simona Amânar (ROU) Flag of Romania.svg Maria Olaru (ROU) Flag of the People's Republic of China.svg Liu Xuan (CHN)
2004 Athen
detaljer
Flag of the United States.svg Carly Patterson (USA) Flag of Russia.svg Svetlana Khorkina (RUS) Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Nan (CHN)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United States.svg Anastasia Liukin (USA) Flag of the United States.svg Shawn Johnson (USA) Flag of the People's Republic of China.svg Yang Yilin (CHN)
2012 London
detaljer
Flag of the United States.svg Gabrielle Douglas (USA) Flag of Russia.svg Viktoria Komova (RUS) Flag of Russia.svg Aliya Mustafina (RUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Mangekamp lag[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Estella Agsteribbe
Jacomina van den Berg
Alida van den Bos
Petronella Burgerhof
Elka de Levie
Helena Nordheim
Ans Polak
Petronella van Randwijk
Hendrika van Rumt
Jud Simons
Jacoba Stelma
Anna van der Vegt
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Bianca Ambrosetti
Lavinia Gianoni
Luigina Giavotti
Virginia Giorgi
Germana Malabarba
Clara Marangoni
Luigina Perversi
Diana Pizzavini
Luisa Tanzini
Carolina Tronconi
Ines Vercesi
Rita Vittadini
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Annie Broadbent
Lucy Desmond
Margaret Hartley
Amy Jagger
Isobel Judd
Jessie Kite
Marjorie Moreman
Edith Pickles
Ethel Seymour
Ada Smith
Hilda Smith
Doris Woods
1932 Los Angeles ikke på programmet
1936 Berlin
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Anita Bärwirth
Erna Bürger
Isolde Frölian
Friedl Iby
Trudi Meyer
Paula Pöhlsen
Julie Schmitt
Käthe Sohnemann
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Jaroslava Bajerová
Vlasta Děkanová
Božena Dobešová
Vlasta Foltová
Anna Hřebřinová
Matylda Pálfyová
Zdeňka Veřmiřovská
Marie Větrovská
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Margit Csillik
Margit Kalocsai
Ilona Madary
Gabriella Mészáros
Margit Nagy
Olga Törös
Judit Tóth
Eszter Voit
1948 London
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Zdeňka Honsová
Marie Kovářová
Miloslava Misáková
Milena Müllerová
Věra Růžičkova
Olga Šilhánová
Božena Srncová
Zdeňka Veřmiřovská
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Edit Weckinger
Mária Zalai-Kövi
Irén Karcsics
Erzsébet Gulyás-Köteles
Erzsébet Balázs
Olga Tass
Anna Fehér
Margit Nagy-Sándor
Flag of the United States.svg USA (USA)
Ladislava Bakanic
Marian Barone
Consetta Lenz
Dorothy Dalton
Meta Elste
Helen Schifano
Clara Schroth
Anita Simonis
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Nina Bocharova
Pelageya Danilova
Maria Gorokhovskaya
Ekaterina Kalinchuk
Galina Minaicheva
Galina Shamrai
Galina Urbanovich
Medeya Jugeli
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Andrea Bodó
Irén Daruházi-Karcsics
Erzsébet Gulyás-Köteles
Ágnes Keleti
Margit Korondi
Edit Parényi-Weckinger
Olga Tass
Mária Kövi-Zalai
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Hana Bobková
Alena Chadimová
Jana Rabasová
Alena Reichová
Matylda Šínová
Božena Srncová
Věra Vančurová
Eva Věchtová
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Polina Astakhova
Ludmila Egorova
Lidia Kalinina
Larisa Latynina
Tamara Manina
Sofia Muratova
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Andrea Molnár-Bodó
Erzsébet Gulyás-Köteles
Ágnes Keleti
Alice Kertész
Margit Korondi
Olga Lemhényi-Tass
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Georgeta Hurmuzachi
Sonia Iovan
Elena Leuşteanu
Elena Mărgărit
Elena Săcălici
Emilia Vătăşoiu
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Polina Astakhova
Lidia Ivanova
Larisa Latynina
Tamara Lyukhina
Sofia Muratova
Margarita Nikolaeva
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Eva Bosáková
Věra Čáslavská
Matylda Matoušková
Hana Růžičková
Ludmila Švédová
Adolfína Tačová
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Atanasia Ionescu
Sonia Iovan
Elena Leuşteanu
Emilia Vătăşoiu-Liţă
Elena Niculescu
Uta Poreceanu
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Larisa Latynina
Polina Astakhova
Tamara Manina
Elena Volchetskaya
Tamara Zamotailova
Ludmila Gromova
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Věra Čáslavská
Jaroslava Sedláčková
Adolfína Tkačíková
Marianna Krajčírová
Hana Růžičková
Jána Kubičková
Flag of Japan.svg Japan (JPN)
Keiko Ikeda
Toshiko Aihara
Kiyoko Ono
Taniko Nakamura
Hiroko Tsuji
Ginko Chiba
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Ludmilla Tourischeva
Zinaida Voronina
Larisa Petrik
Lyubov Burda
Olga Karaseva
Natalia Kuchinskaya
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Věra Čáslavská
Bohumila Řimnáčová
Miroslava Skleničková
Marianna Krajčírová
Hana Lišková
Jana Kubičková
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Karin Janz
Erika Zuchold
Maritta Bauerschmidt
Ute Starke
Marianne Noack
Magdalena Schmidt
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Ludmilla Tourischeva
Olga Korbut
Tamara Lazakovich
Lyubov Burda
Elvira Saadi
Antonina Koshel
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Karin Janz
Erika Zuchold
Angelika Hellmann
Irene Abel
Christine Schmitt
Richarda Schmeisser
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Ilona Bekesi
Monika Csaszar
Krisztina Medveczky
Aniko Kery
Marta Kelemen
Zsuzsa Nagy
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Maria Filatova
Svetlana Grozdova
Nellie Kim
Olga Korbut
Elvira Saadi
Ludmilla Tourischeva
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Nadia Comăneci
Mariana Constantin
Georgeta Gabor
Anca Grigoraş
Gabriela Truşcă
Teodora Ungureanu
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Carola Dombeck
Gitta Escher
Kerstin Gerschau
Angelika Hellmann
Marion Kische
Steffi Kraker
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Yelena Davydova
Maria Filatova
Nellie Kim
Yelena Naimushina
Natalia Shaposhnikova
Stella Zakharova
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Nadia Comăneci
Rodica Dunca
Emilia Eberle
Melita Ruhn
Dumitriţa Turner
Cristina Elena Grigoraş
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Maxi Gnauck
Silvia Hindorff
Steffi Kraker
Katharina Rensch
Karola Sube
Birgit Suss
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Ecaterina Szabo
Laura Cutina
Simona Păucă
Cristina Elena Grigoraş
Mihaela Stănuleţ
Lavinia Agache
Flag of the United States.svg USA (USA)
Mary Lou Retton
Julianne McNamara
Kathy Johnson
Michelle Dusserre
Tracee Talavera
Pamela Bileck
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Ma Yanhong
Wu Jiani
Chen Yongyan
Zhou Ping
Zhou Qiurui
Huang Qun
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Svetlana Baitova
Elena Shevchenko
Olga Strazheva
Natalia Laschenova
Svetlana Boginskaya
Yelena Shushunova
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Camelia Voinea
Celestina Popa
Eugenia Golea
Gabriela Potorac
Aurelia Dobre
Daniela Silivaş
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Martina Jentsch
Gabriele Faehnrich
Ulrike Klotz
Betti Schieferdecker
Dörte Thümmler
Dagmar Kersten
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Samveldet av uavhengige stater (EUN)
Svetlana Boginskaya
Tatiana Gutsu
Oksana Chusovitina
Tatiana Lysenko
Elena Grudneva
Rozalia Galiyeva
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Lavinia Miloşovici
Gina Gogean
Cristina Bontaş
Mirela Paşca
Maria Neculiţă
Vanda Hădărean
Flag of the United States.svg USA (USA)
Shannon Miller
Kim Zmeskal
Dominique Dawes
Wendy Bruce
Betty Okino
Kerri Strug
1996 Atlanta
detaljer
Flag of the United States.svg USA (USA)
Amanda Borden
Amy Chow
Dominique Dawes
Shannon Miller
Dominique Moceanu
Jaycie Phelps
Kerri Strug
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Elena Dolgopolova
Rozalia Galiyeva
Elena Grosheva
Svetlana Khorkina
Dina Kochetkova
Yevgeniya Kuznetsova
Oksana Lyapina
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Simona Amânar
Gina Gogean
Ionela Loaieş
Alexandra Marinescu
Lavinia Miloşovici
Mirela Ţugurlan
2000 Sydney
detaljer
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Andreea Răducan
Maria Olaru
Simona Amânar
Loredana Boboc
Andreea Isărescu
Claudia Presacan
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Yelena Produnova
Svetlana Khorkina
Yekaterina Lobaznyuk
Elena Zamolodchikova
Anastasiya Kolesnikova
Anna Chepeleva
Flag of the United States.svg USA (USA)[1]
Amy Chow
Jamie Dantzscher
Dominique Dawes
Kristen Maloney
Elise Ray
Tasha Schwikert
2004 Athen
detaljer
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Oana Ban
Alexandra Eremia
Cătălina Ponor
Monica Roşu
Nicoleta Daniela Şofronie
Silvia Stroescu
Flag of the United States.svg USA (USA)
Mohini Bhardwaj
Annia Hatch
Terin Humphrey
Courtney Kupets
Courtney McCool
Carly Patterson
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Ludmila Ezhova
Svetlana Khorkina
Maria Krioutchkova
Anna Pavlova
Elena Zamolodchikova
Natalia Ziganshina
2008 Beijing
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Yang Yilin
Cheng Fei
Jiang Yuyuan
Deng Linlin
He Kexin
Li Shanshan
Flag of the United States.svg USA (USA)
Shawn Johnson
Anastasia Liukin
Chellsie Memmel
Samantha Peszek
Alicia Sacramone
Bridget Sloan
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Andreea Acatrinei
Gabriela Drăgoi
Andreea Grigore
Sandra Izbaşa
Steliana Nistor
Anamaria Tămârjan
2012 London
detaljer
Flag of the United States.svg USA (USA)
Gabrielle Douglas
Jordyn Wieber
Alexandra Raisman
Kyla Ross
McKayla Maroney
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Aliya Mustafina
Viktoria Komova
Ksenia Afanasyeva
Anastasia Grishina
Maria Paseka
Flag of Romania.svg Romania (ROU)
Cătălina Ponor
Larisa Iordache
Diana Bulimar
Sandra Izbaşa
Diana Chelaru
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Bom[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Nina Bocharova (URS) Flag of the Soviet Union.svg Maria Gorokhovskaya (URS) Flag of Hungary.svg Margit Korondi (HUN)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Hungary.svg Ágnes Keleti (HUN) Flag of the Czech Republic.svg Eva Bosáková (TCH)
Flag of the Soviet Union.svg Tamara Manina (URS)
ikke utdelt
1960 Roma
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Eva Bosáková (TCH) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Sofia Muratova (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH) Flag of the Soviet Union.svg Tamara Manina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Natalia Kuchinskaya (URS) Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Petrik (URS)
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Olga Korbut (URS) Flag of the Soviet Union.svg Tamara Lazakovich (URS) Flag of East Germany.svg Karin Janz (GDR)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Romania.svg Nadia Comăneci (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Olga Korbut (URS) Flag of Romania.svg Teodora Ungureanu (ROU)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Romania.svg Nadia Comăneci (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Yelena Davydova (URS) Flag of the Soviet Union.svg Natalia Shaposhnikova (URS)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Romania.svg Ecaterina Szabo (ROU)
Flag of Romania.svg Simona Păucă (ROU)
ikke utdelt Flag of the United States.svg Kathy Johnson (USA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Romania.svg Daniela Silivaş (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Yelena Shushunova (URS) Flag of the United States.svg Phoebe Mills (USA)
Flag of Romania.svg Gabriela Potorac (ROU)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Tatiana Lysenko (EUN) Flag of the United States.svg Shannon Miller (USA)
Flag of the People's Republic of China.svg Lu Li (CHN)
ikke utdelt
1996 Atlanta
detaljer
Flag of the United States.svg Shannon Miller (USA) Flag of Ukraine.svg Lilia Podkopayeva (UKR) Flag of Romania.svg Gina Gogean (ROU)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Liu Xuan (CHN) Flag of Russia.svg Yekaterina Lobaznyuk (RUS) Flag of Russia.svg Yelena Produnova (RUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Romania.svg Cătălina Ponor (ROU) Flag of the United States.svg Carly Patterson (USA) Flag of Romania.svg Alexandra Eremia (ROU)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United States.svg Shawn Johnson (USA) Flag of the United States.svg Nastia Liukin (USA) Flag of the People's Republic of China.svg Cheng Fei (CHN)
2012 London
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Deng Linlin (CHN) Flag of the People's Republic of China.svg Sui Lu (CHN) Flag of the United States.svg Alexandra Raisman (USA)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Frittstående[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Hungary.svg Ágnes Keleti (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Maria Gorokhovskaya (URS) Flag of Hungary.svg Margit Korondi (HUN)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Hungary.svg Ágnes Keleti (HUN)
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS)
ikke utdelt Flag of Romania.svg Elena Leuşteanu (ROU)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Polina Astakhova (URS) Flag of the Soviet Union.svg Tamara Lyukhina (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Polina Astakhova (URS) Flag of Hungary.svg Anikó Ducza (HUN)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH)
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Petrik (URS)
ikke utdelt Flag of the Soviet Union.svg Natalia Kuchinskaya (URS)
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Olga Korbut (URS) Flag of the Soviet Union.svg Ludmilla Tourischeva (URS) Flag of the Soviet Union.svg Tamara Lazakovich (URS)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Nellie Kim (URS) Flag of the Soviet Union.svg Ludmilla Tourischeva (URS) Flag of Romania.svg Nadia Comăneci (ROU)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Romania.svg Nadia Comăneci (ROU)
Flag of the Soviet Union.svg Nellie Kim (URS)
ikke utdelt Flag of East Germany.svg Maxi Gnauck (GDR)
Flag of the Soviet Union.svg Natalia Shaposhnikova (URS)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Romania.svg Ecaterina Szabo (ROU) Flag of the United States.svg Julianne McNamara (USA) Flag of the United States.svg Mary Lou Retton (USA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Romania.svg Daniela Silivaş (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Svetlana Boginskaya (URS) Flag of Bulgaria.svg Diana Doudeva (BUL)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Romania.svg Lavinia Miloşovici (ROU) Flag of Hungary.svg Henrietta Ónodi (HUN) Flag of Romania.svg Cristina Bontaş (ROU)
Olympic flag.svg Tatiana Gutsu (EUN)
Flag of the United States.svg Shannon Miller (USA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Ukraine.svg Lilia Podkopayeva (UKR) Flag of Romania.svg Simona Amânar (ROU) Flag of the United States.svg Dominique Dawes (USA)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Elena Zamolodchikova (RUS) Flag of Russia.svg Svetlana Khorkina (RUS) Flag of Romania.svg Simona Amânar (ROU)
2004 Athen
detaljer
Flag of Romania.svg Cătălina Ponor (ROU) Flag of Romania.svg Nicoleta Daniela Şofronie (ROU) Flag of Spain.svg Patricia Moreno (ESP)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Romania.svg Sandra Izbaşa (ROU) Flag of the United States.svg Shawn Johnson (USA) Flag of the United States.svg Nastia Liukin (USA)
2012 London
detaljer
Flag of the United States.svg Alexandra Raisman (USA) Flag of Romania.svg Cătălina Ponor (ROM) Flag of Russia.svg Aliya Mustafina (RUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Skranke[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Hungary.svg Margit Korondi (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Maria Gorokhovskaya (URS) Flag of Hungary.svg Ágnes Keleti (HUN)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Hungary.svg Ágnes Keleti (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Sofia Muratova (URS)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Polina Astakhova (URS) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Tamara Lyukhina (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Polina Astakhova (URS) Flag of Hungary.svg Katalin Makray (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH) Flag of East Germany.svg Karin Janz (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Zinaida Voronina (URS)
1972 München
detaljer
Flag of East Germany.svg Karin Janz (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Olga Korbut (URS)
Flag of East Germany.svg Erika Zuchold (GDR)
ikke utdelt
1976 Montreal
detaljer
Flag of Romania.svg Nadia Comăneci (ROU) Flag of Romania.svg Teodora Ungureanu (ROU) Flag of Hungary.svg Marta Egervari (HUN)
1980 Moskva
detaljer
Flag of East Germany.svg Maxi Gnauck (GDR) Flag of Romania.svg Emilia Eberle (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Maria Filatova (URS)
Flag of East Germany.svg Steffi Kraker (GDR)
Flag of Romania.svg Melita Ruhn (ROU)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Ma Yanhong (CHN)
Flag of the United States.svg Julianne McNamara (USA)
ikke utdelt Flag of the United States.svg Mary Lou Retton (USA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Romania.svg Daniela Silivaş (ROU) Flag of East Germany.svg Dagmar Kersten (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Yelena Shushunova (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Lu Li (CHN) Olympic flag.svg Tatiana Gutsu (EUN) Flag of the United States.svg Shannon Miller (USA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Russia.svg Svetlana Khorkina (RUS) Flag of the People's Republic of China.svg Bi Wenjing (CHN)
Flag of the United States.svg Amy Chow (USA)
ikke utdelt
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Svetlana Khorkina (RUS) Flag of the People's Republic of China.svg Ling Jie (CHN) Flag of the People's Republic of China.svg Yang Yun (CHN)
2004 Athen
detaljer
Flag of France.svg Émilie Le Pennec (FRA) Flag of the United States.svg Terin Humphrey (USA) Flag of the United States.svg Courtney Kupets (USA)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg He Kexin (CHN) Flag of the United States.svg Nastia Liukin (USA) Flag of the People's Republic of China.svg Yang Yilin (CHN)
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Aliya Mustafina (RUS) Flag of the People's Republic of China.svg He Kexin (CHN) Flag of the United Kingdom.svg Beth Tweddle (GBR)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Hopp[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Ekaterina Kalinchuk (URS) Flag of the Soviet Union.svg Maria Gorokhovskaya (URS) Flag of the Soviet Union.svg Galina Minaicheva (URS)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS) Flag of the Soviet Union.svg Tamara Manina (URS) Flag of Hungary.svg Olga Lemhényi-Tass (HUN)
Flag of Sweden.svg Ann-Sofi Pettersson (SWE)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Margarita Nikolaeva (URS) Flag of the Soviet Union.svg Sofia Muratova (URS) Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH) German Olympic flag (1959-1968).svg Birgit Radochla (EUA)
Flag of the Soviet Union.svg Larisa Latynina (URS)
ikke utdelt
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Věra Čáslavská (TCH) Flag of East Germany.svg Erika Zuchold (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Zinaida Voronina (URS)
1972 München
detaljer
Flag of East Germany.svg Karin Janz (GDR) Flag of East Germany.svg Erika Zuchold (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Ludmilla Tourischeva (URS)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Nellie Kim (URS) Flag of the Soviet Union.svg Ludmilla Tourischeva (URS) Flag of East Germany.svg Carola Dombeck (GDR)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Natalia Shaposhnikova (URS) Flag of East Germany.svg Steffi Kraker (GDR) Flag of Romania.svg Melita Ruhn (ROU)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Romania.svg Ecaterina Szabo (ROU) Flag of the United States.svg Mary Lou Retton (USA) Flag of Romania.svg Lavinia Agache (ROU)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Svetlana Boginskaya (URS) Flag of Romania.svg Gabriela Potorac (ROU) Flag of Romania.svg Daniela Silivaş (ROU)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Romania.svg Lavinia Miloşovici (ROU)
Flag of Hungary.svg Henrietta Ónodi (HUN)
ikke utdelt Olympic flag.svg Tatiana Lysenko (EUN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Romania.svg Simona Amânar (ROU) Flag of the People's Republic of China.svg Mo Huilan (CHN) Flag of Romania.svg Gina Gogean (ROU)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Elena Zamolodchikova (RUS) Flag of Romania.svg Andreea Răducan (ROU) Flag of Russia.svg Yekaterina Lobaznyuk (RUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Romania.svg Monica Roşu (ROU) Flag of the United States.svg Annia Hatch (USA) Flag of Russia.svg Anna Pavlova (RUS)
2008 Beijing
detaljer
Flag of North Korea.svg Hong Un Jong (PRK) Flag of Germany.svg Oksana Chusovitina (GER) Flag of the People's Republic of China.svg Cheng Fei (CHN)
2012 London
detaljer
Flag of Romania.svg Sandra Izbașa (ROU) Flag of the United States.svg McKayla Maroney (USA) Flag of Russia.svg Maria Paseka (RUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Tidligere øvelser[rediger | rediger kilde]

Troppsturn[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Karin Lindberg
Ann-Sofi Pettersson
Evy Berggren
Gun Röring
Göta Pettersson
Ingrid Sandahl
Hjördis Nordin
Vanja Blomberg
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Maria Gorokhovskaya
Nina Bocharova
Galina Minaicheva
Galina Urbanovich
Pelageva Danilova
Galina Shamrai
Medeya Jugeli
Ekaterina Kalinchuk
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Margit Korondi
Ágnes Keleti
Edit Parényi-Weckinger
Olga Tass
Erzsébet Gulyás-Köteles
Mária Kövi-Zalai
Andrea Bodó
Irén Daruházi-Karcsics
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Andrea Molnár-Bodó
Erzsébet Gulyás-Köteles
Ágnes Keleti
Alice Kertész
Margit Korondi
Olga Lemhényi-Tass
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Karin Lindberg
Ann-Sofi Pettersson
Eva Rönström
Evy Berggren
Doris Hedberg
Maud Karlén
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Polina Astakhova
Ludmila Egorova
Lidia Kalinina
Larisa Latynina
Tamara Manina
Sofia Muratova
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Helena Rakoczy
Natalia Kot
Danuta Nowak-Stachow
Dorota Horzonek-Jokiel
Barbara Wilk-Ślizowska
Lidia Szczerbińska

Rytmisk gymnastikk[rediger | rediger kilde]

Mangekamp individuelt[rediger | rediger kilde]

Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Canada.svg Lori Fung (CAN) Flag of Romania.svg Doina Stăiculescu (ROU) Flag of Germany.svg Regina Weber (FRG)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Marina Lobatch (URS) Flag of Bulgaria.svg Adriana Dunavska (BUL) Flag of the Soviet Union.svg Alexandra Timoshenko (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Alexandra Timoshenko (EUN) Flag of Spain.svg Carolina Pascual (ESP) Olympic flag.svg Oxana Skaldina (EUN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Ukraine.svg Kateryna Serebrianska (UKR) Flag of Russia.svg Yanina Batyrchina (RUS) Flag of Ukraine.svg Olena Vitrychenko (UKR)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Yulia Barsukova (RUS) Flag of Belarus.svg Yulia Raskina (BLR) Flag of Russia.svg Alina Kabaeva (RUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Alina Kabaeva (RUS) Flag of Russia.svg Irina Tchachina (RUS) Flag of Ukraine.svg Anna Bessonova (UKR)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Russia.svg Yevgeniya Kanayeva (RUS) Flag of Belarus.svg Inna Zhukova (BLR) Flag of Ukraine.svg Anna Bessonova (UKR)
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Yevgeniya Kanayeva (RUS) Flag of Russia.svg Darja Dmitrijeva (RUS) Flag of Belarus.svg Liubov Charkashyna (BLR)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Mangekamp lag[rediger | rediger kilde]

Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Spain.svg Spania (ESP)
Marta Baldó
Nuria Cabanillas
Estela Giménez
Lorena Guréndez
Tania Lamarca
Estíbaliz Martínez
Flag of Bulgaria.svg Bulgaria (BUL)
Ina Deltcheva
Valentina Kevlian
Maria Koleva
Maja Tabakova
Ivelina Taleva
Vjara Vatachka
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Yevgeniya Bochkaryova
Irina Dzyuba
Yuliya Ivanova
Yelena Krivoshey
Olga Shtyrenko
Angelina Yushkova
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Irina Belova
Yelena Shalamova
Natalia Lavrova
Mariya Netesova
Vera Shimanskaya
Irina Zilber
Flag of Belarus.svg Hviterussland (BLR)
Tatyana Ananko
Tatyana Belan
Anna Glazkova
Irina Ilyenkova
Maria Lazuk
Olga Puzhevich
Flag of Greece.svg Hellas (GRE)
Eirini Aindili
Evangelia Christodoulou
Maria Georgatou
Zacharoula Karyami
Charikleia Pantazi
Anna Pollatou
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Olesya Belugina
Olga Glatskikh
Tatiana Kurbakova
Natalia Lavrova
Yelena Posevina
Elena Murzina
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Elisa Blanchi
Fabrizia D'Ottavio
Marinella Falca
Daniela Masseroni
Elisa Santoni
Laura Vernizzi
Flag of Bulgaria.svg Bulgaria (BUL)
Kristina Ranguelova
Eleonora Kezhova
Zornitsa Marinova
Zhaneta Ilieva
Galina Tancheva
Vladislava Tancheva
2008 Beijing
detaljer
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Margarita Aliychuk
Anna Gavrilenko
Tatiana Gorbunova
Yelena Posevina
Daria Shkurikhina
Natalia Zuyeva
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Cai Tongtong
Chou Tao
Lü Yuanyang
Sui Jianshuang
Sun Dan
Zhang Shuo
Flag of Belarus.svg Hviterussland (BLR)
Olesya Babushkina
Anastasia Ivankova
Ksenia Sankovich
Zinaida Lunina
Glafira Martinovich
Alina Tumilovich
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Ksenia Dudkina
Alina Makarenko
Uliana Donskova
Anastasia Bliznyuk
Karolina Sevastyanova
Anastasia Nazarenko
Flag of Belarus.svg Hviterussland (BLR)
Maryna Hancharova
Anastasia Ivankova
Nataliya Leshchyk
Aliaksandra Narkevich
Ksenia Sankovich
Alina Tumilovich
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Elisa Blanchi
Romina Laurito
Marta Pagnini
Elisa Santoni
Anzhelika Savrayuk
Andreea Stefanescu
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Trampoline[rediger | rediger kilde]

Individuelt[rediger | rediger kilde]

Gull Sølv Bronse
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Irina Karavayeva (RUS) Flag of Ukraine.svg Oxana Tsyhuleva (UKR) Flag of Canada.svg Karen Cockburn (CAN)
2004 Athen
detaljer
Flag of Germany.svg Anna Dogonadze (GER) Flag of Canada.svg Karen Cockburn (CAN) Flag of the People's Republic of China.svg Huang Shanshan (CHN)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg He Wenna (CHN) Flag of Canada.svg Karen Cockburn (CAN) Flag of Uzbekistan.svg Ekaterina Khilko (UZB)
2012 London
detaljer
Flag of Canada.svg Rosie MacLennan (CAN) Flag of the People's Republic of China.svg Huang Shanshan (CHN) Flag of the People's Republic of China.svg He Wenna (CHN)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Canada.svg Rosie MacLennan (CAN) Flag of the United Kingdom.svg Bryony Page (GBR) Flag of the People's Republic of China.svg Li Dan (CHN)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn chinastripped

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]