Erzsébet Gulyás-Köteles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erzsébet Gulyás-Köteles
Köteles Erzsébet.jpg
Født3. november 1924 (94 år)
Budapest
Beskjeftigelse Turner
Nasjonalitet Ungarn

Erzsébet Gulyás-Köteles (født 3. november 1924 i Budapest) var en ungarsk turner som deltok i de olympiske leker 1948 i London, 1952 i Helsingfors og 1956 i Melbourne.

Köteles vant en olympisk sølvmedalje i turn under Sommer-OL 1948 i London. Hun var med på det ungarske damelaget som kom på andreplass i lagkonkurransen bak Tsjekkoslovakia. De andre på laget var Erzsébet Balázs, Anna Fehér, Irén Karcsis-Daruházi, Mária Kövi, Margit Nagy-Sándor, Olga Tass og Edit Perényi.

Under Sommer-OL 1952 i Helsingfors vant hun en sølvmedalje i damenes lagkonkurranse i mangekamp, de andre på laget var; Lászlóne Daruházi, Károlyné Gulyás, Ágnes Keleti, Margit Korondi, Károlyné Perényi og Lászlóne Zalai. Hun vant også en bronsemedalje med det ungarske troppturnlaget som kom på tredjeplass bak Sverige og Sovjetunionen.

Köteles ble olympisk mester i turn under Sommer-OL 1956 i Melbourne. Hun var med på det vinnende ungarske troppturnlaget, de andre turnerne var; Andrea Bodó, Olga Tass-Lemhényi, Ágnes Keleti, Alíz Kertész og Margit Korondi. I damens lagkonkurranse i mangekamp kom Ungarn på andreplass. .

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]