Liste over kulturminner i bydel St. Hanshaugen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i bydel St. Hanshaugen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
70419 Gamle Aker Akersberg gruver Bergverk-gruveanlegg Middelalder 59°55′29″N 10°44′59″Ø Q11957118 Oslo
86139 Damstredet 1 og 3 Damstredet 1 og 3
Damstredet 1 og 3
Boligeiendom 1700-tallet
1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
59°55′12″N 10°44′51″Ø Oslo
118006 Geitmyrsveien 67 - Løkkeberg - Politiløkken Geitmyrsveien 67 - Løkkeberg - Politiløkken
Geitmyrsveien 67 - Løkkeberg - Politiløkken
Boligeiendom 1700-tallet, tredje kvartal 59°55′57″N 10°44′32″Ø Oslo
165369 Kirkeveien 98-114 - Marienlystblokkene Marienlystblokkene
Kirkeveien 98-114 - Marienlystblokkene
Boligeiendom 1934 59°55′59″N 10°43′24″Ø Oslo
86005 Stortorvets gjestgiveri Stortorvets gjestgiveri
Stortorvets gjestgiveri
Bygårdsanlegg 1700-tallet 59°54′49″N 10°44′42″Ø Q12003540 Oslo
116022 Fredensborgveien 5 Fredensborgveien 5
Fredensborgveien 5
Bygårdsanlegg 1800-tallet 59°55′03″N 10°44′48″Ø Oslo
70420 Blåsen Stensparken
Blåsen
Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°55′50″N 10°43′51″Ø Q7703624 Oslo
122658 Pissoaret i Stensparken Pissoaret i Stensparken
Pissoaret i Stensparken
Annen bygningslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 59°55′37″N 10°43′47″Ø Oslo
86179 Gjetemyren (geitmyra) Gjetemyren gård (geitmyra)
Gjetemyren (geitmyra)
Gårdstun 1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
59°56′12″N 10°44′34″Ø Q11972118 Oslo
86181 Marienlyst Nedre Blindern gård
Marienlyst
Gårdstun 1700-tallet, fjerde kvartal 59°56′06″N 10°43′27″Ø Q14954321 Oslo
101882 Bislet bad - Pilestredet 60 Bislet bad - Pilestredet 60
Bislet bad - Pilestredet 60
Idretts-rekreasjonsanlegg 1900-tallet, første kvartal 59°55′30″N 10°43′53″Ø Q11961162 Oslo
84048 Døves kirke kirkested Døvekirken i Oslo
Døves kirke kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
59°55′47″N 10°43′35″Ø Q10297124 Oslo
84109 Fagerborg kirkested Fagerborg kirke
Fagerborg kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°55′38″N 10°43′47″Ø Q1391969 Oslo
84226 Gamle Aker kirkested Gamle Aker kirke
Gamle Aker kirkested
Kirkested Middelalder
Etterreformatorisk tid
59°55′25″N 10°44′50″Ø Q1260032 Oslo
84326 Lovisenberg kirkested Lovisenberg kirke
Lovisenberg kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°55′57″N 10°44′41″Ø Q10356505 Oslo
84399 Markus kirke kirkested Markus kirke
Markus kirke kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°55′26″N 10°44′23″Ø Q10357632 Oslo
85664 Trefoldighetskirken kirkested Trefoldighetskirken (Oslo)
Trefoldighetskirken kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 59°55′00″N 10°44′43″Ø Q2842096 Oslo
85816 Vestre Aker kirkested Vestre Aker kirke
Vestre Aker kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 59°56′12″N 10°43′46″Ø Q4343578 Oslo
117814 Folketeaterbygningen Folketeaterbygningen
Folketeaterbygningen
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1900-tallet, andre kvartal 59°54′51″N 10°45′01″Ø Q5464537 Oslo
86155 Justisen, Møllergt. 15 Justisen, Møllergt. 15
Justisen, Møllergt. 15
Overnattings-/ serveringssted 1700-tallet 59°54′53″N 10°44′50″Ø Q11979596 Oslo
135892 Kunstindustrimuseet / SHKS Kunstindustrimuseet / SHKS
Kunstindustrimuseet / SHKS
Undervisningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 59°55′07″N 10°44′35″Ø Oslo
151411 Folkehelseinstituttet Nasjonalt folkehelseinstitutt
Folkehelseinstituttet
Humanitær institusjon 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°56′03″N 10°44′45″Ø Q7061149 Oslo
148680 Ullevål sykehus Ullevål universitetssykehus
Ullevål sykehus
Humanitær institusjon 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
59°56′11″N 10°44′07″Ø Q456196 Oslo
147244 St. Hanshaugen St. Hanshaugen (park)
St. Hanshaugen
Grøntområder 1800-tallet, tredje kvartal 59°55′37″N 10°44′29″Ø Q4566796 Oslo
148673 Ullvin - Sognsveien 9A
Ullvin - Sognsveien 9A
Humanitær institusjon 1900-tallet, første kvartal 59°56′13″N 10°43′55″Ø Oslo
84474 Hammersborg (Kristkirken) kirkested Krist kirkegård
Hammersborg (Kristkirken) kirkested
Kirkested 1600-tallet, andre kvartal 59°55′03″N 10°44′49″Ø Q11982001 Oslo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]