Liste over kulturminner i bydel Gamle Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i bydel Gamle Oslo er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i bydel Gamle Oslo i Oslo. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
164085 Oslo fengsel Botsfengselet
Oslo fengsel
Bebyggelse - infrastruktur 1800-tallet 59°54′34″N 10°46′18″Ø Q894848 Oslo
86133 Asylet - Grønland 28 Asylet (Oslo)
Asylet - Grønland 28
Boligeiendom 1700-tallet 59°54′47″N 10°45′44″Ø Q4812018 Oslo
86146 Justiskroken Justiskroken
Justiskroken
Boligeiendom 1800-tallet, andre kvartal 59°54′26″N 10°46′42″Ø Q19376625 Oslo
86164 Saxegården Saxegården
Saxegården
Boligeiendom Senmiddelalder 59°54′13″N 10°45′53″Ø Q14468696 Oslo
88460 Byanlegg Byanlegg Middelalder 59°54′20″N 10°45′58″Ø Oslo
120061 St. Halvards gate 8 St. Halvards gate 8 Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 59°54′20″N 10°46′10″Ø Oslo
86158 Oslo ladegård, bispegård, museum Oslo ladegård, bispegård, museum
Oslo ladegård, bispegård, museum
Embetsgård-embetsbolig Middelalder 59°54′22″N 10°46′03″Ø Q3526084 Oslo
86159 Oslo nåværende bispegård Oslo nåværende bispegård
Oslo nåværende bispegård
Embetsgård-embetsbolig Middelalder
1800-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
59°54′23″N 10°46′10″Ø Q14943566 Oslo
86144 Heggholmen fyrstasjon Heggholmen fyrstasjon
Heggholmen fyrstasjon
Fyrstasjon-losstasjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet
59°53′06″N 10°42′50″Ø Q265808 Oslo
86033 Gulbrandsens hus Gulbrandsens hus
Gulbrandsens hus
Gårdstun 1700-tallet
1800-tallet
59°53′25″N 10°44′38″Ø Q4574156 Oslo
86168 Oslo hospital Oslo Hospital
Oslo hospital
Humanitær institusjon Etterreformatorisk tid
1600-tallet
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°54′09″N 10°46′05″Ø Q2034228 Oslo
86165 Schweigaards gate 28 Schweigaards gate 28
Schweigaards gate 28
Industrianlegg 1900-tallet 59°54′38″N 10°45′49″Ø Oslo
12964 Lavranskirken, spedalskhospitalet Laurentiuskirken Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
59°54′23″N 10°46′28″Ø Q15077694 Oslo
42176 Hallvardskatedralen Hallvardskatedralen
Hallvardskatedralen
Kirkested Middelalder 59°54′21″N 10°46′08″Ø Q4574817 Oslo
42177 Korskirken Korskirken
Korskirken
Kirkested Middelalder 59°54′25″N 10°46′10″Ø Q11981865 Oslo
42178 Mariakirken Mariakirken i Oslo
Mariakirken
Kirkested Middelalder 59°54′13″N 10°45′44″Ø Q1133099 Oslo
51949 Clemenskirken Clemenskirken i Oslo
Clemenskirken
Kirkested Middelalder
Tidlig middelalder
59°54′15″N 10°45′57″Ø Q7587620 Oslo
84227 Fransiskanerklosteret/Gamlebyen kirkested Fransiskanerklosteret i Oslo/Gamlebyen kirkested
Fransiskanerklosteret/Gamlebyen kirkested
Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
1700-tallet, fjerde kvartal
59°54′12″N 10°46′08″Ø Q17773893 Oslo
84441 Grønland kirkested Grønland kirke
Grønland kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
59°54′40″N 10°46′04″Ø Q5612884 Oslo
84758 Kampen kirkested Kampen kirke
Kampen kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°54′43″N 10°46′55″Ø Q10297259 Oslo
85131 Nikolaikirken kirkested Nikolaikirken
Nikolaikirken kirkested
Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
59°54′15″N 10°45′53″Ø Q15077542 Oslo
85886 Vålerengen kirkested Vålerenga kirke
Vålerengen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°54′24″N 10°47′17″Ø Q4576471 Oslo
3198 Hovedøya Hovedøya kloster
Hovedøya
Klosteranlegg Middelalder 59°53′44″N 10°43′38″Ø Q1477794 Oslo
22323 Olavsklosteret Olavsklosteret i Oslo
Olavsklosteret
Klosteranlegg Middelalder
1500-tallet
59°54′23″N 10°46′09″Ø Q19384426 Oslo
32214 Nonneseter kloster Nonneseter kloster Klosteranlegg Middelalder
Tidlig middelalder
59°54′32″N 10°46′05″Ø Q1780918 Oslo
126969 St. Hallvard kirke og kloster St. Hallvard kirke og kloster
St. Hallvard kirke og kloster
Klosteranlegg 1900-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
59°54′46″N 10°46′09″Ø Q2596230 Oslo
76058 Kongsgården, Gamle Oslo Oslo kongsgård
Kongsgården, Gamle Oslo
Kongsgård-slott Høymiddelalder 59°54′13″N 10°45′48″Ø Oslo
117588 Oslo distriktstollsted / tolldistriktssted Oslo distriktstollsted / tolldistriktssted
Oslo distriktstollsted / tolldistriktssted
Offentlig institusjon Etterreformatorisk tid
1900-tallet
59°54′38″N 10°45′39″Ø Oslo
15346 Nordre felt, Bispegata 6 Bygningsruin Middelalder 59°54′20″N 10°46′05″Ø Oslo
145355 DiabasgangBleikøya Steinbrudd Middelalder 59°53′26″N 10°44′36″Ø Oslo
134987 Kongshavn grotte Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°53′39″N 10°45′30″Ø Oslo
134198 Steinbrudd Steinbrudd Etterreformatorisk tid 59°54′06″N 10°46′01″Ø Oslo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata